Liceeni cazati in conditii mizere in Teleorman: Inspectorul zice ca nu s-a plans nimeni, elevul o intreaba de ce ea a ales sa stea la hotel

Marti, 30 Iulie 2019, ora 17:06
7619 citiri
Liceeni cazati in conditii mizere in Teleorman: Inspectorul zice ca nu s-a plans nimeni, elevul o intreaba de ce ea a ales sa stea la hotel
Foto: Facebook / Alin Popoviciu

Inspectorul scolar din Teleorman responsabil pentru organizarea sesiunii nationale de comunicari stiintifice-istorie de la Turnu Magurele sustine ca nu s-a plans nimeni de conditiile mizerabile in care au fost cazati participantii, insa liceeanul care a publicat imaginile pe Internet o intreaba de ce, daca e asa cum spune, ea insasi a refuzat internatul si s-a cazat la hotel.

Schimbul de replici a venit dupa ce Alin Popoviciu, unul dintre participantii la concursul national, a dezvaluit conditiile insalubre in care au fost cazati cei peste 70 de participanti la competitie, iar inspectorului scolar de profil din cadrul ISJ Teleorman, Amalia Dide, a negat informatiile.

Vezi aici imagini cu saltele rupte, igrasie, gandaci si mult dispret - asa au fost cazati elevii participanti la un concurs national organizat in Teleorman (Galerie foto)

"Am vazut si eu postarea elevului participant. Ce pot sa va spun e ca eu, personal, l-am luat pe acest elev si pe profesorul insotitor de la gara si ca a stat cu o zi mai mult decat restul participantilor, fiind din Mures. In timpul desfasurarii evenimentului, nici el si niciun alt elev nu s-a plans de conditiile de cazare.

Mai putin de caldura, pentru ca au fost cam 35 de grade zilele alea. O sa discut cu profesorul insotitor sa inteleg ce s-a intamplat, dar am verificat personal conditiile de cazare. Nu erau nici gandaci, nici lenjerii rupte.

Asta pot sa va garantez! Nimeni nu s-a plans de nimic", a declarat inspectorul Amalia Dide, pentru Mediafax.

"Dezolant!", a reactionat marti Alin Popoviciu, liceanul care a avut curajul sa dea lucrurile in vileag, dezvaluind in plus ca mai multi elevi si profesori au preferat sa se cazeze la hotel, pe banii lor, si acuzand presiunile care s-au exercitat asupra lui ca sa stearga imaginile publicate.

"ISJ Teleorman tocmai a anuntat ca niciun elev nu s-a plans de conditiile oferite la Sesiunea nationala de comunicari stiintifice-istorie de la Turnu Magurele! Cum puteti afirma asa ceva cand au fost elevi si profesori care s-au dus la hotel si si-au platit din banii lor cazarea?!

De bine ce le-a fost s-au dus?! Cum puteti spune asemenea lucruri dupa ce ati vazut pozele din cele doua internate ale liceelor din Turnu Magurele? Doamna inspector, dumneavoastra de ce v-ati cazat la hotel si nu la internatul liceului Sf. Haralambie unde erati repartizata? De bine ce a fost in internat?

Nici pana acum nu si-a cerut nimeni iertare pentru ca au fost umiliti elevii calificati la un concurs national! Dimpotriva, s-au facut presiuni ca sa sterg postarea in care am prezentat conditiile jalnice!

Pe voi, cei care ati citit acest mesaj, eu nu pot decat sa va rog sa scoatem la lumina aceste informatii deosebit de grave! In voi imi pun speranta, altfel ma lupt cu morile de vant..", a scris marti pe Facebook elevul Alin Popoviciu.

C.B.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#cazare liceu concurs Turnu Magurele , #elevi