Ziare.com

Masa si cazare gratuite pentru elevii din invatamantul profesional - proiect

Joi, 05 Mai 2016, ora 14:51

   

Masa si cazare gratuite pentru elevii din invatamantul profesional - proiect
Elevii inscrisi in invatamantul profesional si tehnic, cu durata de minimum 3 ani, trebuie sa beneficieze de masa si cazare gratuite in caminele si internatele scolare, prevede un proiect de lege depus la Camera Deputatilor de mai multi senatori.

"Elevii inscrisi in invatamantul profesional si tehnic, cu durata de minimum 3 ani, beneficiaza de masa si cazare gratuite in caminele si internatele scolare. Acoperirea integrala a cheltuielilor pentru cazarea si masa acestora se asigura din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata, aprobate anul prin legea bugetului de stat cu aceasta destinatie, la propunerea Ministerului Educatiei", se arata in proiectul de lege care modifica Legea educatiei nationale, informeaza News.ro.

Un program Erasmus pentru ucenici care sa creasca atractivitatea invatamantului profesional

In expunerea de motive, initiatorii mentioneaza ca acest proiect este destinat atragerii elevilor catre scoala profesionala.

"Prin atragerea absolventilor clasei a opta pentru formare initiala prin scoala profesionala s-ar diminua considerabil abandonul scolar, care are drept consecinte somajul, excluziunea sociala si saracia. Astfel, rata parasirii timpurii a scolii in Romania (18,1% in 2014, fata de media europeana de 11,2%) este una dintre cele mai ridicate din Europa, indepartandu-ne de tinta nationala de 11,3% pentru anul 2020. De asemenea, in ultima vreme, tot mai multi agenti economici au dificultati legate de asigurarea cu lucratori calificati, care pot fi formati prin scoala profesionala", mai spun initiatorii in expunerea de motive.

Mai multe sanse pentru absolventii de profesionale: Protocol intre CCIR si Ministerul Educatiei

Proiectul legislativ este semnat de 52 de senatori PSD, UNPR si neafiliati. Printre ei se afla Liviu Pop si Ecaterina Andronescu. Actul normativ se va afla in dezbatere publica pana pe 2 iunie.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 939 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor