Niste elevi de liceu din Romania au castigat concursul pentru roboti de lupta din Rusia si merg la Campionatul Mondial din SUA

Duminica, 18 Februarie 2018, ora 16:22
8523 citiri
Niste elevi de liceu din Romania au castigat concursul pentru roboti de lupta din Rusia si merg la Campionatul Mondial din SUA
Foto: AutoVortex Romania

Echipa de robotica AutoVortex Romania s-a clasat pe primul loc la Competitia Internationala de Robotica First Tech Challenge Rusia Open 2018.

Cele 27 de echipe de liceeni din intreaga lume s-au intrecut in proiectarea, construirea si programarea celor mai buni roboti, intre 15 si 17 februarie, la Perm, in Siberia.

Sub indrumarea profesorului Ionut Panea, tinerii romani au obtinut cel mai bun punctaj, clasandu-se astfel pe prima treapta a podiumului, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Concursul presupune constructia si programarea de catre elevi sub indrumarea unui profesor coordonator a unui robot de lupta, care trebuie sa colecteze cuburi mari de spuma si sa construiasca un zid de aparare. El joaca in alianta cu alti roboti, iar in ultimele 30 de secunde din meciul de 2,30 minute, trebuie sa colecteze un omulet si sa il duca cat mai departe in exteriorul terenului. Pentru fiecare operatiune executata corect se primeste un punctaj, iar la final un meci este castigat in functie de performanta pe baza punctelor acumulate", explica profesorul Ionut Panea mecanismul prin care este desemnata echipa castigatoare.

Prin aceasta victorie, echipa Romaniei s-a calificat la Campionatul Mondial de Robotica din Detroit, SUA, care se va desfasura in luna aprilie a acestui an.

Din echipa AutoVortex Romania au facut parte 21 de elevi de la 8 licee diferite (Colegiul National de Informatica Tudor Vianu, Colegiul National Sf. Sava, Liceul Teoretic Jean Monnet, Colegiul National Ion Creanga, Colegiul National Gheorghe Lazar, British School of Bucharest, American International School of Bucharest, Liceul Teoretic International de Informatica) care au reusit sa faca fata provocarilor si presiunii foarte mari.

Liceenii se vor intoarce in tara luni, 19 februarie, si vor fi intampinati de familii si de fani la ora 11:30 (Aeroport Henry Coanda sosiri), unde vor veni cu trofeul, medaliile si robotii lor.

AutoVortex Romania are in palmares multe concursuri internationale castigate, iar scopul final al acestor competitii este acela de a-i incuraja pe tineri sa se implice in proiecte multidisciplinare, care sa-i provoace sa imbine notiunile de matematica, fizica si informatica pentru a crea roboti.

Pe 28 ianuarie 2018 echipa nationala de robotica a Romaniei AutoVortex a castigat medalia de aur si la Campionatul International de Robotica din Seul, Coreea de Sud.

Programul educational BRD FIRST Tech Challenge este adus si in Romania de catre Asociatia "Natie prin Educatie", cu licenta de la FIRST USA (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), cea mai mare structura ONG din domeniul roboticii si educatiei STEM.

Nu mai putin de 90 de echipe din toata tara se intrec in etapele demonstrative ce au loc in orasele Cluj, Iasi, Timisoara si Bucuresti. Ele vor fi urmate de faza finala ce se va desfasura pe 23-25 martie, in Bucuresti, la Sala Polivalenta. Patru dintre echipele premiate vor participa la campionatul mondial din America.

V.D.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#concurs robotica, #echipa robotica Romania, #AutoVortex Romania roboti , #elevi