Ziare.com

Notele la Sport ar putea fi eliminate pentru a nu fi discriminati elevii supraponderali

de Andreea Ghinea
Miercuri, 17 Aprilie 2019, ora 14:48

   

Notele la Sport ar putea fi eliminate pentru a nu fi discriminati elevii supraponderali
Zeci de parlamentari PSD au depus un proiect pentru modificarea Legii nr 1/2011 a Educatiei Nationale, astfel incat sa fie eliminate notele de la orele de Sport pe motiv ca, spun ei, in acest fel sunt discriminati elevii supraponderali.

Acestia propun sa se treaca la un sistem de notare cu ajutorul calificativelor: "foarte bine", "bine", "suficient" si "insuficient".

"S-a constatat ca evaluarea scolara este influentata de o serie de factori perturbatori, care denatureaza aprecierea reala a copiilor/elevilor, ceea ce are consecinte negative atat asupra personalitatii profesorului, cat si asupra personalitatii elevilor", se arata in expunerea de motive.

In document se precizeaza ca elevii defavorizati, cat si cei favorizati sunt influentati negativ in evolutia lor, primii considerand ca orice eforturi ar depune nu vor lua o nota buna, iar cei din urma considerand ca indiferent de cum presteaza vor avea nota buna.

Parlamentarii mentioneaza ca exista institutii de invatamant unde s-a renuntat la sistemul traditional de notare si au inlocuit cu acordarea calificativelor si, sustin ei, sistemul este considerat "mai stimulativ si totodata echitabil".

Acestia mai spun ca "notele nu sunt acordate pe baza unor criterii, ci in stransa legatura cu experienta fiecarui cadru didactic, putandu-se deduce ca notele nu au o baza stiintifica bine conturata. De asemenea, sistemul cifric realizeaza o discriminare destul de fina, invatamantul primar nefiind atat de deschis spre aceasta discriminare, accentul trebuind a fi pus in principal pe spiritul de echipa, de cooperare si egalitate, decat pe cel de competitie".

Parlamentarii considera ca noul sistem l-ar ajuta pe profesor sa evite erorile in evaluare si copilului i-ar oferi o motivatie pozitiva.

"Copiii obezi sau supraponderali sunt adesea limitati de conditia fizica in a indeplini anumite sarcini grele si in timpi cat mai scurti, astfel de situatii conduc la renuntarea de catre un numar foarte mare de elevi la orele de educatie fizica si sport, prin scutire medicala", se mai arata in expunerea de motive.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4644 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asa DA parinti

In rarele momente cand pizedistii nu fura sau nu se lupta cu justitia, acestia se gandesc cu multa duiosie la loazele lor supraponderale.

 

Tu, in afara de obsesii, mai si altceva sub tigle?

Cu siguranta, nu.

Copiii supraponderali

... și cei obezi duc o viață agreabilă in fața Tv, cu nasul in telefon și lăbuța pe dulciuri. Ei și părinții lor se complac intr-o situație care ajunge să li se pară normală. Această normalitate le va induce nevroze, diabet, boli cardiovasculare, sindrom metabolic, hipertensiune arterială, afecțiuni oncologice șamd. Poate nu azi. Dar maine, sigur. Și, pentru că educația fizică le pune in față o oglindă (in care se privesc fără mare plăcere) să scoatem, eventual, această materie enervantă din curriculum. Să le predăm dragostea de pilule, hapuri, siropuri ș.a. și atașamentul față de companiile farmaceutice și medici. Nu peste mult timp elevii cu greutate normală vor fi respinși la orice examen dacă nu se ridică și ei in randul lumii (obeze).

 

Pai ar trebui asa

Notele la sport eliminate pentru a nu discrimina elevii supraponderali; notele la muzica eliminate pentru a nu discrimina elevii afoni; notele la desen (educatie plastica) eliminate pentru a nu discrimina elevii fara simt artistic, cei care nu disting culorile, etc; notele la romana eliminate pentru a nu discrimina elevii dislexici; notele la matematica eliminate pentru... (etc.)

 

Iar calificativele să fie doar aproape bine,

binișior și bine. Rău și foarte bine trebuie scoase să nu lezăm / discriminăm pe nimeni. Așa vom scăpa și de rușinea de a intra la liceu cu nota 4, aproape bine fiind chiar respectabil.
Un lucru bun va fi ... Cadrele didactice avand doar trei paliere de apreciere, toate conținand cuvantul bine, nu vor mai greși chiar dacă nu au experiență. Nu v-a mai fi afectat nimeni nici elevii idioți, nesimțiți sau chiar săraci cu duhul! Dar nici universitățile, care vor avea candidați bunuți cu bacalaureat absolvit cu "magma cu fluture"!

Pai ar putea fi si...

Notele la Matematica ar putea fi eliminate pentru a nu fi discriminati elevii mai putin silitori.

Pai sa puna mama pe sport si sa slabeasca cel obez, iar elevul indolent, sa puna mana si sa invete matematica pentru a avea note mari.
Am inebunit de tot cu corectitudinea asta politica...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor