Ziare.com

Peste 45.000 de elevi vor invata despre stilul de viata sanatos

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 18:24

   

Peste 45.000 de elevi vor invata despre stilul de viata sanatos
Peste 45.000 de elevi din invatamantul primar din 215 scoli din Bucuresti si din orasul Roman, 1.700 de cadre didactice si peste 100.000 de parinti vor invata in anul scolar 2011-2012 despre stilul de viata sanatos si vor primi informatii despre beneficiile sportului si alimentatiei echilibrate.

Elevii primesc gratuit doua carti educationale, iar cursurile privind stilul de viata sanatos vor fi predate de invatatori in cadrul orelor extracurriculare.

Initiativa continua un proiect a carui faza pilot s-a derulat in primavara si a antrenat 28.000 de elevi si 1.200 de profesori. S-au format, astfel, 106 cluburi SETS (Si eu traiesc sanatos), in care peste 3.700 de copii s-au angrenat voluntar in activitati fizice si sportive variate.

In urma pilotului, initiatorul proiectului (Fundatia PRAIS) a realizat un studiu in 80 de scoli, potrivit caruia 99% dintre profesori considera ca implementarea miscarii SETS in scoli, pe o perioada de cinci ani, poate influenta obiceiurile de stil de viata ale elevilor si ale familiilor acestora, cu efecte benefice asupra starii lor de sanatate. Potrivit aceluiasi studiu, toti respondentii au considerat ca accesul elevilor la informare si activitati in mediul scolar pentru promovarea stilului de viata sanatos este important pentru dezvoltarea lor armonioasa.

Intregul proiect are ca obiective prevenirea obezitatii infantile in randul copiilor si promovarea stilului de viata sanatos in randul familiilor din Romania.

Peste 10% dintre copiii din Romania sufera de obezitate, din cauza activitatii fizice reduse si a lipsei de informare a parintilor in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa, spun specialistii.

Sursa: rNews

Articol citit de 703 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor