Ziare.com

Peste trei milioane de elevi si prescolari incep luni un nou an scolar

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 07:11

   

Peste trei milioane de elevi si prescolari incep luni un nou an scolar
Peste trei milioane de elevi si prescolari vor incepe luni cursurile semestrului I al anului scolar 2011-2012, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si Sportului.

In noul an scolar, primul semestru se va incheia la 23 decembrie, iar cel de-al doilea va fi intre 16 ianuarie si 22 iunie.

Structura anului scolar 2011-2012 a fost modificata fata de cea a anului trecut, astfel incat vacanta de iarna si cea de primavara vor fi mai lungi cu o saptamana decat cele de pana acum, in timp ce vacanta intersemestriala va fi eliminata.

"Subliniez faptul ca numarul de zile de scoala va fi identic cu cel din anul scolar 2010 -2011", a declarat, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

Vacanta de iarna va fi in intervalul 24 decembrie-15 ianuarie, iar cea de primavara, intre 7 si 22 aprilie.

O alta noutate pe care o va aduce noua structura a anului scolar este aceea ca, in saptamana de dinaintea vacantei de primavara, elevii vor participa la actiuni extrascolare si extracuriculare, intervalul cu pricina numindu-se "Scoala altfel".

"Mentionez ca 'Scoala altfel' este un program obligatoriu. In aceasta saptamana, elevii se vor implica in activitati culturale, sportive sau de voluntariat. Tot in aceasta perioada, vor avea loc si fazele nationale ale olimpiadelor scolare. Elevii care nu vor participa la olimpiada vor avea sansa de a se afirma intr-un alt domeniu si chiar sa-si descopere anumite talente", a explicat ministrul.

Elevii care vor incepe luni clasa a V-a reprezinta prima generatie pentru care gimnaziul va include si clasa a IX-a, ei urmand sa sustina, la finalul acesteia, mai multe probe de evaluare nationala, ale carora rezultate vor conta la admiterea in liceu.

Potrivit Legii educatiei, evaluarea nationala va fi obligatorie si se va realiza in baza unei metodologii elaborate de Ministerul Educatiei. Rezultatele evaluarii vor fi exprimate printr-un punctaj, similar testelor internationale.

Sursa: rNews

Articol citit de 1669 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Prescolarii, incep anul prescolar !

.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor