Ziare.com

Prescolarii, evaluati inainte de a fi inscrisi in grupa pregatitoare sau in clasa I

Marti, 21 Februarie 2012, ora 00:19

   

Prescolarii, evaluati inainte de a fi inscrisi in grupa pregatitoare sau in clasa I
Prescolarii care, la 1 septembrie 2012, nu vor implini varsta pentru inscrierea in ciclul primar vor trebui sa fie evaluati psihosomatic daca parintii vor ca ei sa urmeze, la toamna, clasa pregatitoare sau clasa I, potrivit metodologiei pentru anul scolar 2012-2013.

"Evaluarea psihosomatica se face in intervalul 20-29 februarie si consta in discutii cu fiecare copil in parte si teste care vor stabili daca prescolarul este apt, din punct de vedere intelectual si afectiv, sa urmeze clasa pregatitoare sau clasa I. Evaluarea dureaza aproximativ 10 minute si se face in prezenta parintilor", au declarat, luni, reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

Evaluarea dezvoltarii psihosomatice a copiilor se efectueaza sub coordonarea centrului Judetean/al municipiului Bucuresti de resurse si asistenta educationala, in perioada prevazuta de calendarul inscrierii in clasa pregatitoare si in clasa I.

Rezultatul evaluarii nu poate fi contestat.

"Daca vor exista cazuri in care copiii sa nu poata fi inscrisi in clasa pregatitoare, ei vor ramane, in continuare, la grupa mare de gradinita", au precizat cei de la ISMB.

Parintii ai caror copii implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie -31 decembrie 2012 inclusiv pot sa-si inscrie copiii in invatamantul primar in clasa

pregatitoare, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice a acestora facuta de specialisti atesta pregatirea copiilor pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare, se arata in metodologie.

"Copiii care implinesc 6 ani pana la data de 31 august 2012 inclusiv pot fi inscrisi in clasa I, la solicitarea scrisa a parintilor, in urmatoarele situatii: daca sunt inscrisi si frecventeaza, in anul scolar 2011-2012, grupa mare, pregatitoare pentru scoala; daca nu sunt inscrisi sau nu frecventeaza grupa mare, pregatitoare pentru scoala, in anul scolar 2011-2012, dar evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei I. In cazul in care rezultatul evaluarii arata ca dezvoltarea psihosomatica nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei I, copiii vor fi inscrisi in clasa pregatitoare", se mai precizeaza in metodologie.

Copiii care implinesc 7 ani pana la 31 august 2012 inclusiv vor fi inscrisi in clasa I.

Prescolarii care implinesc 6 ani pana la 31 august 2012 inclusiv vor fi inscrisi in clasa pregatitoare, cu exceptia celor care indeplinesc conditiile pentru clasa I.

Sursa: rNews

Articol citit de 3123 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor