Prima zi de scoala a politicienilor: Am fost in pragul lesinului; M-a batut mama de m-a rupt ca sa scriu frumos

Duminica, 11 Septembrie 2016, ora 10:24
9251 citiri
Prima zi de scoala a politicienilor: Am fost in pragul lesinului; M-a batut mama de m-a rupt ca sa scriu frumos
Foto: Facevook/Ovidiu Alexandru Raetchi

Elevii incep, luni, noul an scolar si despre prima zi de scoala au vorbit si cativa politicieni.

Deputatul Ovidiu Raetchi isi aminteste stresul din prima zi de scoala.

"Terifiant. Sute de lucruri noi de inteles si integrat. Banuiesc ca am fost in pragul lesinului, de la atata stres. M-am mai linistit cand am fost asezat in ultima banca, din cauza inaltimii, si am putut sa trec neobservat", a povestit Raetchi pentru News.ro.

El a continuat: "Bine, nici in prima zi de Parlament nu-i mai usor, cu toata presa pe urmele tale, cu declaratii de avere si interese, cu poze oficiale. E cam la fel - cu observatia ca la scoala se munceste mult mai serios".

Senatorul ALDE Cristiana Anghel a spus ca imaginea primei zile de scoala nu ii mai este foarte clara in minte. Dar si-a amintit, in schimb, despre temele pe care le facea cu mama sa.

"Prima zi de scoala nu mi-o mai amintesc, dar imi amintesc ca m-a batut mama de m-a rupt, ca sa scriu frumos. Ea scria urat si a vrut sa scriu frumos, si asta tin minte, ca ma batea, imi rupea foaia si ma punea sa scriu de patru-cinci ori, pana scriam frumos", a povestit Cristiana Anghel.

Deputatul PNL Cristina Pocora se gandeste cu placere la perioada scolii si la uniforma pe care a purtat-o in toti anii de invatamant.

"Pentru mine, prima zi de scoala a insemnat, de fiecare data, foarte multa emotie. Ca a fost vorba de clasa I sau, mai tarziu, despre un nou inceput de an liceal, de fiecare data abia asteptam prima zi de scoala", a spus Pocora.

Politicianul a mentionat ca astepta cu nerabdare si emotie reintalnirea cu colegii, nerabdarea de a vedea care sunt noutatile, emotia festivitatii din prima zi.

"In cursul anului, emotia continua sa ne urmareasca atunci cand un profesor deschidea catalogul si incepea sa ne asculte, noroc ca pana la litera P era ceva drum", a mai spus Cristiana Pocora.

Ea a declatat ca, acum, cand se uita la fotografiile din timpul scolii, isi da seama ca dintotdeauna i-au placut sacourile, tinutele mai serioase.

"Desi liceul l-am facut dupa Revolutie, la Colegiul Vasile Alecsandri din Galati, uniforma a ramas ca regula vestimentara. Am acceptat-o cu placere, din prima clipa, pentru ca acest tip de haine mi s-a parut potrivit stilului meu. Si iata ca, dupa 20 de ani, tot la 'uniforma' am ramas", a continuat Pocora.

Fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu isi aminteste perfect prima zi de scoala.

"Va marturisesc ca imi aduc aminte prima zi de scoala, era emotia mea de elev incepator si evident ca era si emotia parintilor mei, si mai ales a mamei, care dichisea fiecare bucatica din uniforma mea, pentru a fi totul perfect", a spus senatoarea PSD.

Ea a mai povestit ca era foarte fericita cand a intrat in clasa si ca o cunostea pe invatatoare, pentru ca era vecina cu parintii sai. "Multumesc lui Dumnezeu ca traieste si acum. Am iubit-o pe invatatoarea mea, ii datorez enorm", a mai spus Ecaterina Andronescu.

Pentru deputatul PRU Mihai Sturzu, prima zi de scoala a coincis cu intalnirea viitorului coleg de trupa, cu care este prieten de peste 30 de ani.

"In prima zi de scoala, 15 septembrie 1986, l-am cunoscut pe Florin cu care mai tarziu am infiintat trupa HI-Q, a fost si colegul meu de banca si suntem prieteni din 1986, sunt 30 de ani de atunci", spune Sturzu.

El a recunoscut ca avea emotii mari in prima zi de scoala. "Imi aduc aminte ca aveam emotii, imi era frica, am fost cu ambii parinti", a povestit Mihai Sturzu.

Presedintele interimar al Camerei Deputatilor, Florin Iordache, recunoaste ca a avut emotii la inceputul scolii, desi era in clasa cu colegi de la gradinita.

"Foarte multe emotii, cu multe asteptari, dar, in principal, prima emotie. Venind de la gradinita aveam si cativa fosti colegi de gradinita care s-au nimerit cu mine in clasa. Trasatura definitiva era emotia pe care nici acum pot spune ca nu o uit la fiecare inceput de an scolar. Stiu ca m-a asezat in banca cu o fetita", a povestit Florin Iordache.

El a tinut sa le transmita bobocilor si un mesaj. "Le doresc copiilor care intra in clasa I sa-si propuna de la an la an sa fie mult mai aplecati asupra scolii pentru ca daca invata bine se pot autodepasi", a spus Iordache.

Deputatul Remus Cernea a povestit ca primii sase ani de scoala i-a facut la Deva.

"Scoala a fost chestie faina, nu am avut sentimente de respingere. In prima zi imi amintesc ca a fost un careu in curtea scolii. Mai intai am stat in careu si dupa aceea am intrat la clasa. Aveam o invatatoare pe care mi-o amintesc. A fost o invatatoare foarte faina, buna, un om deosebit", si-a amintit Cernea.

El a adaugat ca, "din fericire, la vremea aceea nu erau preoti in scoli".

"Acum, din pacate, preotii sunt nelipsiti si asta, in opinia mea, afecteaza grav evolutia culturala si morala a copiilor", a tinut sa spuna Cernea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#politicieni amintiri prima zi scoala, #elevi prima zi scoala, #politicieni prima zi scoala , #elevi