Profesorul inregistrat cand recunostea ca bate copii cu dizabilitati acum neaga. Lider sindical: Ii leaga sa-i ajute sa mearga incolonati!

Vineri, 31 Martie 2017, ora 19:45
2747 citiri
Profesorul inregistrat cand recunostea ca bate copii cu dizabilitati acum neaga. Lider sindical: Ii leaga sa-i ajute sa mearga incolonati!
Foto: Arhiva Ziare.com

Directorul Scolii Speciale Gimnaziale nr. 4 din Capitala, Polina Hristu, a declarat, vineri, ca afirmatiile profesorului care povesteste intr-o inregistrare video despre modul in care sunt batuti copiii cu dizabilitati vor fi verificate din punct de vedere disciplinar.

Cadrul didactic respinge acuzatiile, spunand ca nu "i-a atins" pe copii, la momentul in care a fost realizata filmarea fiind doar "mahnit", pentru ca unul dintre copii ii stricase calculatorul si fusese zgariat si muscat.

"Domnul profesor care apare in inregistrare a facut niste acuzatii care urmeaza sa fie verificate din punct de vedere disciplinar", a declarat Hristu, cand a fost intrebata ce masuri vor fi luate impotriva cadrului didactic.

La randul sau, Maria Manea, inspector din cadrul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, a spus ca anumite imagini care au aparut in media in legatura cu acest subiect nu sunt din unitatea de invatamant.

Marius Nistor, presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret", a explicat ca obiectul despre care Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) spune ca ar fi fost legati elevii este de fapt un mijloc de a-i ajuta sa mearga incolonati.

"Este vorba despre un procedeu pe care l-au deprins din discutii cu colegii lor din unitati similare din Slovenia si nu numai. Nu este nicio forma de tortura, este doar un mijloc de a-i ajuta sa mearga incolonati, este un mijloc de protectie pentru ei. Nu-i leaga nimeni cu nimic (...), este un dispozitiv care ii poate ajuta pe copii, li se poate asigura siguranta in momentul in care se deplaseaza undeva", a spus Marius Nistor, precizand ca nu i se pare normal ca un cadru didactic sa suplineasca realizarea unor materiale didactice din propriul salariu.

Directorul scolii a precizat ca in salile de clasa nu exista camere de supraveghere, intrucat acestea pot fi montate doar cu acordul cadrelor didactice si al parintilor, camere de filmat regasindu-se doar la intrare.

Ea a adaugat ca, in cadrul unei cercetari disciplinare, inspectorii scolari desemnati vorbesc cu partile implicate, cadrele didactice si parintii, dar nu si cu elevii.

Profesorul care apare in inregistrarea video a declarat ca aceasta a fost realizata dupa iesirea din tura si discuta cu paznicul scolii "ca intre colegi".

El a explicat ca era "mahnit" si ca "orice om bombaneste la suparare", pentru ca unul dintre copii ii distrusese calculatorul, iar in ziua respectiva fusese zgariat si muscat.

"Credeti-ma ca de atins, nu i-am atins. M-au suparat. Daca i-ati fi vazut in clasa... In inregistrare am spus ca merita unii dintre ei sa fie atinsi, pentru ca in ziua respectiva fusesem zgariat pe nas, fusesem muscat de catre un copil. Merita o corectie fizica de-asta usoara. Nu sunt adeptul corectiei fizice, dar omul la suparare... una este ceea ce gandeste, alta este ceea ce face. Copiii pot fi intrebati daca le-am dat bataie. Eram foarte nervos. Tocmai pentru a putea sa nu se intample ceva rau, am iesit din clasa ca sa nu reactionez anormal", a spus profesorul.

Intrebat cum defineste corectia fizica usoara, el a spus ca nu poate lovi un copil.

"Atentionare, asta este, nu corectie fizica sa-i dau de... va dati seama, eu lucrez la gradinita. Daca ii dau una unui copil la ce masa am eu, copilul ala nu se mai ridica de pe jos", a precizat barbatul.

Presedintele FSE "Spiru Haret" i-a cerut cadrului didactic sa isi dea demisia daca tot ce s-a intamplat este real.

"Daca tot ceea ce s-a intamplat este real, singura solutie este sa va dati demisia, clar. Este ceva care planeaza asupra intregii unitati de invatamant", a subliniat Nistor.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) si Avocatul Poporului au anuntat, vineri, ca s-au autosesizat si vor desfasura anchete, dupa ce un ONG a acuzat profesorii de la Scoala Speciala Gimnaziala nr. 4 de rele tratamente aplicate copiilor cu dizabilitati, care ar fi dati cu capul de pereti, trantiti, trasi de par, lasati nesupravegheati la ore sau tinuti dezbracati in scoala.

In acest caz a fost deschis si un dosar penal in rem, la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#elevi dizabilitati loviti profesori, #profesor scoala copii dizabilitati, #ancheta elevi batuti scoala , #elevi