Ziare.com

Programul "Scoala Altfel", inlocuit de saptamana "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!"

de Diana Robu
Luni, 10 Septembrie 2012, ora 13:05

   

Programul "Scoala Altfel", inlocuit de saptamana "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!"
Ministerul Educatiei a decis ca programul "Scoala altfel", initiat de fostul ministru Funeriu, sa fie inlocuit incepand cu anul scolar 2012-2013.

Astfel, saptamana 1 - 5 aprilie 2013 din semestrul al doilea este saptamana dedicata activitatilor extracuriculare si extrascolare, in cadrul noului programul numit "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei.

Scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor prescolari/elevilor si a cadrelor didactice in activitati care sa raspunda intereselor si preocuparilor diverse ale copiilor prescolari/elevilor, sa puna in valoare talentele si capacitatile acestora in diferite domenii, nu neaparat in cele prezente in curriculumul national, si sa stimuleze participarea lor la actiuni variate, in contexte nonformale, se arata in ordinul semnat de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Tipurile de activitati care se organizeaza in saptamana mentionata, durata acestora, modalitatile de organizare si responsabilitatile se stabilesc in consiliul profesoral si se aproba de catre consiliul de administratie al unitatii de invatamant, pana la data de 15 februarie 2013, precizeaza sursa citata.

Tipurile de activitati care pot fi organizate in cadrul programului "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", pot include activitati culturale, activitati tehnico-stiintifice, activitati sportive, activitati de educatie pentru cetatenie democratica, pentru promovarea valorilor umanitare (inclusiv voluntariat, caritate, implicare activa in societate, responsabilitate sociala, relatii si comunicare etc.).

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 12800 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Tara Absurdistan ne numim

Este de-a dreptul ridicol si josnic faptul cum "aceeasi marie cu alta palarie" este prezentata ca o "mare" schimbare care va aduce fix 0 beneficii nivelului de invatamant. Mai trebuia sa vedem un concurs national prin care elevii sa dea o denumire acestui proiect. Este de-a dreptul hilar sa vezi cum oameni care ar trebui sa puna la punct strategii complexe de functionare a sistemului de invatamant sunt pusi sa schimbe denumiri ale unor vechi proiecte, doar asa ca sa ne aflam in treaba sau mai bine spus sa poarte nume "mosite" de noii stapani. Si, asa ca o paranteza, cred ca daca mergeau intr-o gradinita si cereau copiilor sa puna un nume proiectului respectiv, gaseau denumiri mult mai inspirate. Asa,auzi : "...sa fii mai bun" !? Sa fii mai bun te invata parintii in cei 7 ani de acasa, daca are cine, daca nu scoala nici atat.
Sa auzim de bine.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor