Ziare.com

Scandal intr-o scoala ieseana: O clasa are doua invatatoare, alta niciuna

Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 15:20

   

Scandal intr-o scoala ieseana: O clasa are doua invatatoare, alta niciuna
Elevii de clasa intai de la scoala din Erbiceni, judetul Iasi, inca nu au invatatoare din cauza unei dispute aparute intre doua cadre didactice, fiind nevoiti sa stea in clasa cu femeia de serviciu sau sub supravegherea parintilor.

Conflictul a aparut dupa ce Petronela Birsan, profesor cu dubla specializare, a fost repartizata ca titular la clasa a III-a, unde pana anul acesta predase o invatatoare suplinitoare, Mihaela Cocioban, care a ajuns la clasa I. Dupa primele doua zile de scoala, directorul a facut rocada de locuri, in baza unei hotarari al consiliului de administratie al scolii. Birsan a refuzat sa predea la clasa I, explicand ca nu acela este postul pe care a fost repartizata, informeaza Ziarul de Iasi.

Aberatia zilei: Ai carte? N-ai parte... daca n-ai si protectie politica

Aberatia zilei: Refugiati? Nu. Elevi din Dambovita

In prezent, copiii din clasa I, fara invatatoare, vin la scoala mai mult sa se joace. "Mi se pare bataie de joc, de la inceputul anului, copiii n-au facut nimic. Incep orele la ora 8 si 10, iar la 11 ma trezesc cu el acasa. Nu ma anunta nimeni, pana acasa e strada, trec masini... E o situatie penibila pentru copii", a declarat mama unui elev.

In schimb, cele doua invatatoare stau la clasa a III-a. "Nefiind ieri directorul in scoala, nu s-a putut rezolva problema. Ea a refuzat sa mearga la clasa ei si a stat aici, langa soba, cu mine timp de trei ore. Eu mi-am facut treaba, dar, dincolo, copiii de clasa intai au stat singuri. Refuza sa colaboreze cu noi", a declarat suplinitoarea Mihaela Cocioban.

Cadrul didactic care are o decizie pe postul de invatatoare la clasa a III-a, emisa pe 23 aprilie, are propriile argumente.

"Mi-am facut planificari pentru clasa a III-a si dupa ce a inceput anul scolar m-am trezit ca trebuie sa predau la clasa intai, desi am decizia care arata ca sunt titular la alta clasa. De la anul exista posibilitatea ca cele doua clase intai sa se comaseze intr-o singura clasa a II-a, iar eu sa pierd postul, deoarece nu mi se asigura continuitatea", a explicat Petronela Birsan.

Inspectoratul Scolar Judetean Iasi a trimis o echipa in control la scoala. "Doamna Birsan este titulara, dar este la inceput de drum, fiind transferata de la o gradinita si este normal sa ia clasa intai. Cred ca e o ambitie, inspectorii vor gasi cea mai buna solutie pentru copii. Daca elevii de clasa a III-a s-au adaptat, iar parintii doresc ca acestia sa continue cu acelasi dascal, atunci este in regula.

Doamna Birsan nu trebuie sa se teama ca va pierde postul, nu are cum sa-l piarda deoarece in cazul unei restrangeri, titularul are prioritate. Doamna are categoric castig de cauza. Nu trebuie sa perturbam demersul educational de la o suspiciune. Eu merg pe ideea de continuitate in cazul invatatoarei Cocioban, cealalta este la inceput de drum, e normal sa ia clasa intai", a declarat Camelia Gavrila, inspector-sef la ISJ.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1234 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor