Scoala altfel - Carnaval, filme si vizita la politie in loc de ore

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 22:02
2988 citiri
Scoala altfel - Carnaval, filme si vizita la politie in loc de ore
Foto: Arhiva

Scolarii isi lasa uniformele si ghiozdanele acasa, incepand de luni. Elevii devin voluntari, fac pe cercetasii, viziteaza muzee, merg la film, organizeaza excursii ori testeaza job-uri.

"Scoala altfel", o premiera pentru Romania, se desfasoara in institutiile de invatamant in perioada 2-6 aprilie 2012, inaintea vacantei de primavara, potrivit calendarului aprobat de MECTS.

De asemenea, in aceasta saptamana urmeaza sa aiba loc si faza nationala la Olimpiadele scolare.

Programul "Scoala altfel" va cuprinde acelasi numar de ore ca o saptamana normala de cursuri. Vor avea loc activitati culturale, tehnico-stiintifice, sportive, de voluntariat, de responsabilizare sociala, de implicare in societate, activitati educationale pentru sanatate, educatie ecologica, protectia mediului, educatie rutiera, prevenirea incendiilor.

In Capitala, 4.000 de elevi vor participa la activitatile pregatite pentru ei de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, in cadrul programului "Scoala Altfel", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Astfel, IGPR va prezenta elevilor, prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, teme legate de prevenirea delincventei juvenile, siguranta pe Internet, prevenirea comportamentului antisocial.

Totodata, lucratorii Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane ii vor duce pe elevi in vizita la Detasamentul de Cavalerie al Jandarmeriei Romane "Felix Topescu", iar jandarmii Brigazii Speciale de Interventie "Vlad Tepes" vor prezenta un exercitiu demonstrativ.

Scolarii atrasi de activitatea pompierilor bucuresteni sunt asteptati sa viziteze Muzeul National al Pompierilor (Foisorul de Foc), Facultatea de Pompieri, dar si unitati ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti.

Pilotii Inspectoratului General de Aviatie al MAI isi vor demonstra pricepera in pilotarea elicopterelor din dotare in cadrul unor exercitii pe care le vor executa la sediul Inspectoratului.

In plus, elevii vor vizita Arhivele Nationale, reper al traditiei in MAI, in care sunt pastrate marturii ale continuitatii, fie ca este vorba de perioada medievala sau cea contemporana, iar cei care vor sa stie mai multe lucruri despre masini pot asista la prezentarile pe care le vor face, la sediul propriu, lucratorii Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Scolile au organizat si altfel de activitati pentru elevi: copiii vor merge la biserica ori ceainarii, vor vizita muzee, se vor distra la un carnaval cu masti venetiene, vor viziona filme educative ori vor organiza excursii.

Dupa "Saptamana altfel", copiii intra in vacanta de Paste, timp de doua saptamani. Semestrul al doilea, care a inceput pe 16 ianuarie, se va incheia abia pe 23 iunie 2012, iar vacanta de vara a anului scolar 2011-2012 va fi cuprinsa in perioada 23 iunie - 9 septembrie.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#elevi scoala altfel sapamana, #saptamana altfel program scoli , #elevi