Succes Laude-Reut la Scoala de Vara de Stiinta si Tehnologie de la Magurele

Comunicat de presa
Miercuri, 26 Septembrie 2018, ora 14:24
13541 citiri
Succes Laude-Reut la Scoala de Vara de Stiinta si Tehnologie de la Magurele

Elevul Complexului Educational Laude-Reut Razvan Turcu si profesorul Monica Vitan au incheiat vara pe teme de stiinta la Magurele, invatand lucruri noi si castigand concursul de proiecte desfasurat cu aceasta ocazie. Felicitari si mult succes mai departe, in noul an scolar!

Scoala de Vara de Stiinta si Tehnologie de la Magurele (27 august - 3 septembrie) a fost o oportunitate unica pentru mine de a lucra in interiorul celei mai mari platforme de cercetare din tara.

In afara vizitelor la fiecare dintre institutiile platformei, ceea ce m-a impresionat au fost cursurile cu privire la acceleratoare de particule, modul de functionare al laserului si la automatizari folosind aplicatia Labview.

La Scoala de Vara au fost acceptati 40 de elevi formandu-se, astfel, echipe de cercetare din diferite domenii. Alaturi de Alex Trifanov de la liceul "Ovidius" din Constanta am lucrat la tema "Aplicatiilor inteligentei artificiale in analiza datelor stiintifice" fiind sustinuti de domnul Bogdan Popovici, cercetator la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara "Horia Hulubei".

Folosindu-ne de metode ale inteligentei artificiale de invatare automata si de retele neuronale, am facut predictii utilizand date provenite de la Evaluarea Nationala din ultimii trei ani si am continuat prin a crea un algoritm de recunoastere a imaginilor pe care l-am aplicat in digitalizarea buletinelor seismice ale Institutului National de Fizica Pamantului.

Am studiat fizica particulelor elementare si am ramas cu planul de a analiza date furnizate de Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara (CERN) cu privire la particule folosind metodele invatate.

Saptamana s-a incheiat cu un concurs de prezentare a proiectelor de cercetare castigat de echipa noastra. Fiind un elev Laude-Reut, pot spune ca am avut un avantaj fata de ceilalti participanti pentru ca nu a fost prima data cand mi-am prezentat ideile in fata unei multimi si am stiut cum sa captez publicul.

Este evident ca experienta de fizica aplicata dobandita la Concursul International Safe Cracking Tournament de la Institutul Weizmann din Israel la care am participat 2 ani la rand mi-a fost de mare folos in aceasta experienta, iar la finalul competitiei am fost mandru sa reprezint Complexul Educational Laude-Reut la nivel national.

Totodata, la Scoala de vara au participat si 30 de profesori din toata tara. Scoala noastra a fost reprezentata de doamna profesoara Monica Vitan.

In cazul profesorilor, sesiunea de formare a durat 4 zile si a avut un program complementar complex, fundamentat pe premise conform careia educatia STEM reprezinta un vector de impact asupra societatii.

Acest stagiu a oferit profesorilor oportunitatea de a-si dezvolta orizontul profesional cu teme actuale, de a experimenta alternative pentru lucrul la clasa, precum si resurse online ce pot fi utilizate la clasa.

Razvan Turcu, elev Laude-Reut, clasa a XI-a Real

Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 afirmă despre Marcel Ciolacu că de fiecare dată când deschide gura, asistăm la un fel de stand-up comedy plătit (fără să vrem) din banii noştri şi...
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Lideri ai Dreptei Unite s-au întâlnit cu românii din Marea Britanie şi Italia pentru a le prezenta priorităţile pentru diaspora, informează, duminică seară, un comunicat transmis de...
#Complex Educational Laude Reut , #elevi