Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tablete pentru toti elevii de clasa a III-a, o decizie criticata de medici

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 08:32
3438 citiri
Tablete pentru toti elevii de clasa a III-a, o decizie criticata de medici

Medicii oftalmologi nu vad cu ochi buni decizia prin care Guvernul le va oferi copiilor de clasa a III-a tablete de pe care sa invete. Specialistii insista ca noile gadgeturi, care vor costa circa 20 de milioane de euro, le vor afecta vederea scolarilor.

De exemplu, medicul Tatiana Adam sustine ca folosirea tabletelor poate duce pe termen scurt la tulburari de vedere, iar pe termen lung la tulburari emotionale, care inseamna anxietate, chiar depresie.

"Aceste dispozitive le provoaca elevilor o permanenta stare de tensiune interioara si nesiguranta in prezenta celor din jur. Dependenta fata de tablete va duce si la diminuarea sau excluderea activitatilor fizice si, implicit, la aparitia obezitatii. In plus, aceasta dependenta favorizeaza producerea crizelor epileptice si provoaca reducerea duratei de somn si cosmaruri pentru elevi", a explicat medicul pentru Bursa.

De asemenea, medicul oftalmolog Alexandra Nitu arata ca elevii pot suferi de oboseala oculara, daca utilizeaza tablete mult timp, si se poate ajunge chiar la agitatie sau ticuri verbale.

"Indiferent daca autoritatile vor acorda sau nu elevilor tablete pentru activitatea scolara zilnica, cei mai multi copii detin deja aceste dispozitive, intrucat parintii le cumpara ca sa-i tina ocupati. Elevii din mediul rural folosesc tabletele mai putin, tinand cont si de posibilitatile financiare mai reduse. Noi, medicii, nu putem sa ne opunem unei asemenea hotarari a Guvernului", a spus aceasta.

Tablete pentru clasa a III-a

Ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, a anuntat miercuri ca elevii din clasa a III-a vor invata din martie 2015 de pe tablete, care vor fi achizitionate prin licitatie.

Elevii din clasa a III-a vor invata de pe tablete din martie 2015

Pe aceste terminale urmeaza sa fie instalate manuale digitale si alte aplicatii necesare in procesul educational, a adaugat ministrul.

"Fara nicio discriminare, toti cei aproximativ 220.000 de elevi din clasa a III-a vor primi tablelete in luna martie 2015. Valoarea estimativa a licitatiei se situeaza in jurul a 20 milioane de euro, 85% din bani urmand sa fie acoperiti din fonduri europene", a spus Cotovelea, prezent la lansarea Strategiei Nationale privind Agenda Digitala pentru Romania 2020.

El a adaugat ca elevii din clasele a II-a si a IV-a vor primi tabletele spre finele primului semestru din 2015.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#tablete elevi medici, #efecte tablete elevi, #elevi clasa tablete , #elevi