Testele de evaluare initiala pentru elevi incep de luni

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 07:01
7796 citiri
Testele de evaluare initiala pentru elevi incep de luni
Foto: Arhiva

Elevii din clasele II-XII vor sustine, incepand de luni, testele de evaluare initiala la materiile de baza, rezultatele obtinute, care nu vor fi trecute in catalog, urmand sa fie utilizate ca reper pentru masurarea progresului scolar.

Pentru elevii din anii terminali, testele vor avea specificul evaluarilor nationale, respectiv cel al bacalaureatului.

"Pentru a evita discrepantele intre rezultatele obtinute de elevi pe parcursul anilor de studiu si rezultatele de la examenele nationale, testele initiale gandite de Ministerul Educatiei reprezinta una dintre solutii pentru a avea rezultate reale, care sa ateste locul real al elevilor. Disciplinele nominalizate de Ministerul Educatiei si la care elevii vor trebui sa sustina evaluarea nationala sunt, intr-un fel sau altul, cele la care vor da examen la sfarsitul clasei a VIII-a sau a XII-a", au precizat reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) .

Durata testului initial este de 15-45 de minute, in functie de nivelul de studiu, se precizeaza intr-o nota a Ministerului Educatiei.

Elevii din invatamantul primar nu vor primi note dupa aceste teste, ci se va pastra evaluarea prin calificative. Rezultatele testelor vor fi comunicate individual elevilor si parintilor sau reprezentantilor legali si nu vor fi facute publice.

"Se pot da si doua teste intr-o zi. Asta nu inseamna ca restul orelor de curs nu vor fi tinute", au mai spus cei de la ISMB.

Centrul National de Evaluare si Examinare a elaborat o serie de modele de teste pentru evaluarea initiala, insotite de baremele de evaluare si de notare, precum si de precizari referitoare la specificul acestora. Potrivit reprezentatilor Ministerului Educatiei, modelele au caracter unitar si orientativ si au fost publicate, pe site-ul edu.ro. Alegerea subiectelor si elaborarea testelor vor fi lasate la latitudinea fiecarei unitati de invatamant.

Evaluare va fi reluata la sfarsitul celui de-al doilea semestru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#teste elevi, #teste initiale elevi, #teste evalure , #elevi