Toxiinfectia de la pranz: 30 de elevi din Pitesti au ajuns la Urgenta

Duminica, 06 Martie 2016, ora 18:47
3979 citiri
Toxiinfectia de la pranz: 30 de elevi din Pitesti au ajuns la Urgenta
Foto: ziarobiectiv.ro

Treizeci de copii de la Scoala numarul 16 din Pitesti au ajuns, in total, sambata si duminica, la UPU a Spitalului de Pediatrie din oras, 15 dintre ei ramanand internati in aceasta unitate, sase fiind transferati la Sectia de Boli Infectioase a SJU si unul la un spital din Bucuresti, la cererea parintilor.

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Pediatrie Pitesti, medicul Adina Enescu, a declarat corespondentului News.ro, ca duminica, pana la ora 17:00, un numar de 16 elevi de la Scoala numarul 16 s-au prezentat cu simptomele toxiinfectiei alimentare la aceasta unitate sanitara.

Potrivit sursei citate, sase dintre copii au fost internati in Spitalul de Pediatrie, alti patru au fost transferati la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti, iar unul a fost transferat la un spital din Bucuresti, in urma solicitarii parintilor, ceilalti copii neavand nevoie de internare.

Cei 16 elevi ai scolii din Pitesti care au ajuns, duminica, la spital, se adauga altor 14, veniti, in cursul zilei de sambata, la acelasi spital, cu aceleasi simptome.

Dintre elevii adusi de catre parinti sambata la spital, noua sunt internati la Pediatrie, doi au fost transferati la Sectia de Boli Infectioase a SJU Pitesti, iar in cazul a trei copii parintii au refuzat internarea.

Adina Enescu a precizat ca, din informatiile primite din sala de asteptare a UPU, inca doi colegi ai acestor copii asteapta, la ora transmiterii acestei stiri, sa intre pentru investigatii medicale, doctorii spitalului urmand sa stabileasca daca este vorba despre aceeasi afectiune, respectiv suspiciunea de toxiinfectie alimentara.

Prefectul judetului Arges, Cristian Soare, a declarat corespondentului News.ro ca elevii de la Scoala numarul 16 din Pitesti, care au ajuns la spital in ultima perioada si au fost diagnosticati cu toxiinfectie alimentara, au mancat la scoala, in cadrul programului after-school, preparate asigurate de o firma de catering.

Prefectul a declarat ca inspectorii de la Directia de Sanatate Publica si Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor au ridicat de la firma care asigura hrana la after-school probe din toate felurile de mancare - mamaliguta cu branza si smantana, pulpe de pui, piept de pui si prajitura - si ca acestea au fost deja trimise pentru analize, urmand ca luni sau marti sa se stie daca pranzul primit de copii a reprezentat cauza imbolnavirii acestora si care dintre alimente a fost cu probleme.

Conform reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica Arges, inspectorii au verificat nu doar mancarea, ci si conditiile in care aceasta era preparata, ridicand probe de sanitatie.

Seful DSP Arges, Sorina Hontaru, a declarat ca firma de catering functioneaza intr-o cladire situata in curtea Scolii 16 din Pitesti.

Hontaru a precizat ca, pana in prezent, nu au fost probleme legate de calitatea mancarii livrate de aceasta firma.

Joi dupa-amiaza, elevi din clasele I si a II-a au mancat la scoala branza cu mamaliga si smantana, pulpe de pui si desert, iar sambata seara au aparut primele simptome.

Duminica dupa-amiaza, Ministerul Sanatatii a informat, printr-un comunicat de presa, ca elevii au afirmat ca pulpele pe care le-au mancat la scoala aveau semne de alterare.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#toxiinfectie Pitesti Scoala 16, #elevi intoxicati Pitesti , #elevi