TV Ziare.com: Liviu Pop, FSLI: Reforma Educatiei o fac in primul rand elevii

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 17:03
1785 citiri
TV Ziare.com: Liviu Pop, FSLI: Reforma Educatiei o fac in primul rand elevii

O reforma buna a Educatiei o pot face in primul rand elevii, parintii, profesorii si dupa aceea sa se implice factorul politic, insa la noi din pacate se face asta in mod invers, iar profesorii sunt tot timpul la mijloc, a declarat joi la televiziune Ziare.com secretarul general FSLI, Liviu Pop.

Liderul sindical a spus ca elevii nu sunt o moneda de schimb cand este vorba de negocierile pe care le poarta cu reprezentantii Guvernului, dar in acelasi timp a reprosat ca parintii si elevii nu sunt destul de preocupati de ceea ce se intampla in acest domeniu, desi asa ar trebui.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Liviu Pop, secretar general FSLI

"Si eu sunt tata si nu cred ca vreunul din colegii mei doreste sa se foloseasca de copii ca sa rezolve problemele din sistem. Noi incercam sa mentinem calitatea actului educational. Din pacate nu am reusit sa ne facem destul de bine intelesi si nu suntem sprijiniti de parinti in modificarea programei si curriculei care este incarcata. Nu dorim sa afectam elevii boicotand sfarsitul de an scolar, ideal ar fi ca dupa semnalul de azi guvernantii sa se aseze la discutii concrete. Nu trebuie sa facem moneda de schimb din elev ci trebuie sa il avem asociat din cauza ca vom avea de suferit cu totii daca trece aceasta lege a educatei", a declarat liderul sindical.

Liviu Pop a reiterat ideea ca "din experienta ultimilor 20 de ani se va face ordine in sistem daca ministrul Educatiei nu va executa comenzile ministerului de Finante si ale premierului, pentru ca nu conteaza cine este el, ci ce face".

"E o presiune mare din punct de vedere al politicului, dar nu cred ca in randul colegilor mei sunt persoane care sunt tentate de aceste functii. Aurel Cornea (FSLI n.red.) de 20 de ani lucreaza, dar nu a vrut nicio functie politica. Mie mi s-a propus sa candidez ca independent la primaria Baia Mare, dar nu m-a interesat. Asta depinde de coloana vertebrala a fiecarui lider sindicalist. Cat despre probleme pot sa spun ca ne uitam doar la efecte, nu si la cauza. Cred ca cea mai mare problema a scolii romanesti e ca noi dascalii nu ii invatam elevi sa invete", a mai spus acesta.

Liderul sindical a declarat ca "a spune ca in momentul de fata sunt colegi in sistem in plus este o afirmatie rautacioasa din cauza ca este deficit de profesori. In ultimii 10 ani in invatamant s-au angajat foarte putini in comparatie cu alte domenii de stat".

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Liviu Pop FSLI, #elevi reforma educatie , #elevi
Comentarii