Articol citit de 7993 ori
RECLAMA BATO VINA
invatati de mici cu tablete telefoane mobile cola si burgeri unsurosi plini de vitamine,cheful pentru miscare scade odata cu preturile de inchiriere cu ora a unor terenuri cu mocheta tip gazon verde s-au biciclete de inchiriat unde nu prea ai drumuri pentru ele,mai nou un exemplu tipic de afacere cu sportul in timp ce baza sportiva de tenis oltenitei zace de ani buni intr-o stare jalnica cu lacat la poarta din parcul tineretului au disparut mii de metri patrati d zona verde publica in intersul unor baze sportive de tenis cu garduri de 5 metrii si plasa de izolare unde se fac bani grei pentru cei cu chef de miscare si bani pe masura sportului ales ,jos gardurile si mafia sportului in parcurile publice pentru ca copii sa alerge fara taxa de intrare .
E simplu
Tăiați din orele de matematică și romană, interziceți culegerile la orele normale, scădeți cantitatea de teme de casă, nu mai prostiți părinții că pruncii vor pica la examene dacă nu invață romană și matematică vreo 6 ore pe zi și așa vor avea vreme și de sport. Oricum, la facultate iau aproape totul de la zero, așa că de ce-i freacă profesorii de gimnaziu și liceu pană la epuizare? Școala romanească e tampită de-a dreptul, dar are șanse de reformare dacă nu vrem să ne nenorocim copiii. Pentru cei geniali, care oricum sunt puțini, există posibilitatea orelor suplimentare, nu pregătirea lor la clasă impreună cu copiii de inteligență normală, medie.
Excelentă radiografie a sistemului de (ne)invățămant actual!
.
nonpolitikoane,marturisesc ca am stat ceva pe gand
pana am inteles gluma ta,esti prea subtil ! sportul inseamna sanatate ! exista tai in care esti amendat daca esti obez,sau ai o boala cronica,australia....alte tari te pun sa platesti maimult la asigurare daca fumezi,bei chiar sucuri acidulate,sau daca mananci dulciuri...lanoi te incurajeaza sa faci abuz de e-uri,ca vine exifarma cu vaccinu !
ar mai fi o varianta..
Sali de sport au inceput sa apara, dar lasa de dorit dotarile la capitolul igiena/comfort. Copilul trebuie sa aiba un loc unde sa faca un dus dupa ora de sport. Momentan in majoritatea scolilor nu au nici macar un sapun sa se spele pe maini la baie.
Dupa ce le-ai asigurat conditiile, copiii vor fi cei care isi vor convinge parintii sa-i lase la ora de sport.
solutia : profesori de sport
Atata timp cat ora de sport se face cu dna invatatoare in pantofi cu toc , sau in clasa, sau pe holul scolii, sau cu profesori isterizati de " normele impuse de inspectorat " gen : rostogoliri pe saltea, sarituri la capra, 50m garduri si alte nebunii , copiii nu vor iubi sportul .
Cand transformi ora de sport intr-o ora de joaca si relaxare , atunci vor veni !
1.-Sportu-nseamnă bani: "Noi n-avem bani de pentru spitale și vreți
să-i dați pe stadioane?".
2.-Sportu-nseamnă timp pierdut: 1-2 ore pe zi, pe cand tratamentul medical cu o pastilă sau o injecție ia numai cateva secunde.
3.-Dacă-nțelepciunea populară spune: "Ori la bal, ori la spital!", punandu-le, deci pe picior de egalitate, atunci de ce să stai in picioare, cand poți sta la pat?
solutia nu poate fi decat una-atomica ! vine cati andonescu si
motocicleanu si zic ca sportu nu e o prioritate ! pai sigur domle,ia sa platesti la un club,la sala,la gym sa vezi cum ti se deschide usa inchisa a salii de sport ! pa bani,e voie ! ar trebui studiat adeneul politicianului rromn si gasit un antivirus,apoi administrat cu forta la depunerea juramantului ! cat isi mai bat joc de noi ?! de ce nu se aplica si la keliosi,legea raspunderii profesionale ? la cate placinti si-au tras,ar trebui sa raspunda daca fac mizerii,voit sau din prostie ! numa fotomodele(casnice cu ifose),numa habarnisti,numa fripturisti,numa manipulanti,numa pelikani....ia punetii domle sa raspunda pt faptele lor,ca mergem numa ca raku dupa 89 !
4.-Ce socializare prin sport, că acolo vezi aceleași fețe? Pe
cand, in salon la spital se schimbă aproape zilnic și chiar mai des, că unii mai pleacă și cu cearșaful pe ochi!
Mai sunt si parinti care scot scutiri la Sport...
...dar au "abonament" (nu doar in weekend) la fast-food,unde se intrec in a pune in fata copilului cat mai multe sortimente de junk.
Deh,sa vada lumea cata grija are el de hrana copilului!
Asa au aparut specimene cu niste falci,burta si fese de zici ca-i pregateste pentru Sumo !
O ciorba gustoasa n-o faci doar cu carne,bors si o mana de patrunjel.Pui legume diferite,o prepari cu migala,esti atent la ingrediente....
Cumparati copiilor biciclete,sfatuiti-i si incurajati-i catre drumetii in grup,plimbari macar,incercati sa observati ce inclinatii si preferinte are pentru/catre o disciplina sportiva,luati legatura cu un club pe domeniu,cheltuiti pentru sanatatea lui !
Sper ca nu am jignit !
Deputatul care propune ore de Ed. Fizica in weekend e cam pe aratura
dar hop si eu cu o propunere.
Am copilul la sporturi care imi fac gaura in buget si as sugera sa-mi faca decont pentru a-mi putea sustine copilul sa faca sportul care-i place si unde poate face performanta.
Orele de Ed. Fizica la scoala sunt bine venite dar nu toti prefera sa sara capra, groapa cu nisip sau alte giumbuslucuri.
Lasati optiunea copiilor sa practice sportul care ii reprezinta.
Ce decontare, Dom'le? Pe vremuri, pe langă diplomă fiecare ti
tlu de campion județean se premia cu cate un pix!
P.S. Mai am și-acuma un pumn de ele.
Si care e diferenta? Ca acum iti da un tricou
sau primesti ca la nationala pantaloni ce se rup in tur.
da, dar antrenamentul
il faceai gratis, in bazele sportive ale clubului sau scolii...
corect !
Daca si ora de sport se transforma intr-o sperietoare - nu atingi baremul iei nota mica, atunci copiii vor fugi de nota mica, nu de sport. In plus nu toti copii sunt la fel de flexibili, de iuti, de talentati , pt. a-i supune la aceleasi probe. Cred ca cea mai buna solutie ar fi ca la sport sa nu se puna note !
Un fenomen nesanatos : Adultii bat campii
Parintii si profesorii ...NU le au cu tehnologia ...:)
...de unde si elevii sunt dusi cu pluta
... ...sperante cariera UE-vest ...culegatori de capsuni
Faceti meditatii matematica
...spalat creiere ...dupa zeci de sabloane
... ...cariera mioritica kk ...300 euro / luna
Exclus activitati extraScolare
...programare dispMobile ...la gimnaziu ,,,clasa v-a
... ...viitoare cariera top-ue-vest ...5.000 euro / luna
Adulti dusi cu pluta
...votati cu incredere ...:)
...
Sport sau educatie fizica?
Dupa opinia mea la scoala nu trebuie facut sport ci educatie fizica.Profesorul este un cadru didactic nu un antrenor.El are calificarea si abilitatile didactice de a transmite copiilor informatii privind rolul culturii fizicului pentru sanatate si pentru succesul in viata.Pot fi deasemenea predate lectii menite sa prezinte disciplinele sportive cu reguli,modalitati alegere si practicare functie de particularitatile fizice si temperamentale ale fiecarui copil.Sportul se practica la cluburi sau chiar in scoli daca exista infrastuctura necesara sub indrumarea antrenorilor.
Sportul in orar este o eroare.Dupa o ora de alergare sau alta forma de efort fizic ora ce urmeaza este compromisa,copilul este obosit,miroase a transpiratie etc.De la orele de educatie fizica predate ca o materie nu va lipsi nimeni si nu vor mai fi cerute scutiri.Scoala este educatie nu destindere!
Meseria de fotbalist este una foarte fizica dar mai ales bănoasă.
Si nici măcar nu mai ai nevoie sa te duci la ore sau sa faci lecții.
Păcat ca părinții ignora acest lucru, ar spune avocatul diavolului.
Ganditi-va un pic: bani, mașini, femei, călătorii, chefuri, droguri, ... si toate aste imediat si fără bacalaureat.
Reforma in ce priveste sportul in invatamintul romanesc
1. O colaborare intre institutiile de invatamint si cluburile sportive e de dorit. Cindva existau competitii intre echipele institutiilor de invatamint. Trebuie sa revenim la aceasta practica. Aceasta incurajeaza copiii sa fie interesati de sport "Trebuie sa invingem !". In plus avem nevoie de un mecanism pentru descoperirea de noi talente si aceasta este in mod clar, cea mai rapida, masiva si eficienta cale. In timpul orelor de sport, cei care pot face performanta, vor iesi cu siguranta in evidenta.
2. Copiii trebuie evaluati de un medic sportiv(eventual provenit de la clubul cu care colaboreaza institutia). Scutirile ar putea fi in masura mai mare acceptabile pentru copiii care au o conditie fizica buna si foarte buna si inacceptabile pentru cei cu conditie fizica nesatisfacatoare.
Evaluarile trebuie facute de medici foarte bine pregatiti iar pregatirea elevilor trebuie sa fie graduala. Cursele de rezistenta trebuie permise NUMAI pentru elevii care pot si isi doresc sa faca asemenea eforturi. Elevii trebuie sa raporteze imediat orice dureri ale organelor interne (splina de exemplu), dureri musculare sau de oase. Dupa orele de sport elevii trebuie sa fie intrebati daca se simt bine, ce simt, daca considera ca ar mai putea sa faca efort, cit efort etc..
Substante vasodilatatoare usoare si mai puternice trebuie sa existe in orice scoala si sa fie admninistrate responsabil de catre profesorul de sport dupa instructajul medicului sportiv.
Trebuie sa existe deasemenea un departament special de urgenta care sa poate sa asiste chiar si telefonic, profesorii de sport pentru administrarea medicatiei(daca e nevoie in cazuri de urgenta) si pentru primul ajutor. In general problemele care pot aparea atunci cind se face sport, sint probleme vasculare.
3. Chiar daca se produc anumite complicatii, prezenta elevilor cu fizic nesatisfacator la orele de sport trebuie sa fie obligatorie. Scutirile trebuie fotocopiate si verificate de catre medici sportivi asupra validitatii. Daca nu corespund cu situatia reala, medicul care emite scutirea trebuie sanctionat penal. E pina la urma un fals. Daca este nevoie, copilul trebuie sa aduca documente si eventual sa fie evaluat la un centru medical performant al ministerului educatiei.
4. Participarea la orele de sport simbata, poate fi o solutie buna sau alternativa. Elevii ar putea opta pentru a participa simbata, daca nu doresc sa participe la aceste ore in timpul saptaminii. Astfel ar putea veni la scoala echipati pentru sport si pleca echipati la fel. Astfel se simplifica lucrurile si se elimina complicatiile cu schimbul, murdaria, vestiarele etc..
Orele de sport puse simbata ar putea sa nu fie pe placul unor parinti, dar pentru cazurile respective s-ar putea face orele in timpul saptaminii.
Elevii care au probleme medicale trebuie sa faca sport dar evaluat medical corect si in conformitate cu posibilitatile pe care le au (exercitii usoare de gimnastica de exemplu, mers pe bicicleta etc.)
Reforma in ce priveste sportul in invatamintul romanesc (2)
5. Obtinerea timpului pentru sport se poate face prin repunerea mutarea accentului de pe invatamintul intensiv si fara explicatii suficiente, pe unul mai putin intensiv si cu mai multe explicatii si prelegeri.
Astfel, elevilor ar trebui sa li se explice mai mult principiile prezente in cadrul unor materii si mai putin sa fie obligati sa rezolve cantitati uriase de exercitii si sa inmagazineze o cantitate foarte mare de informatie care in viitor nu le va fi utila.
Elevii trebuie sa invete de exemplu care sint principiile din matematica, cum functioneaza ele, cu ce se maninca integralele, LA CE SINT ELE UTILE !!! (in proiectare, constructii etc..) si mai putin cum sa le rezolve efectiv. Cei care sint interesati si pot face performanta, trebuie stimulati, iar pentru ceilalti trebuie identificate domeniile in care ei pot face performanta.
Ar trebui sa existe si ore MIXTE. Fizica, chimie, matematica, informatica etc.. in care profesorul(suficient de bine pregatit in mai multe domenii) ar trebui sa explice si relatiile dintre aceste materii intr-un domeniu sau altul.
De exemplu: Avem grinda de la usa. De ce se pune grinda, ce este arcul roman, tehnici de constructie, pirghii etc. Aici intervine si fizica, dar si matematica. Calculele legate de tevile de apa. Materiale compozite(vezi avioane) si unde intervine chimia. Baterii/acumulatori/chimie. Aici intervine si electronica. Economie aplicata nu lista cu zacamintele tarii, ci ce sint creditele si care sint riscurile. La geografie si turism combinate cu limbi straine. Sa scoate ghizi. Ore de IT, programare si robotica. E si aceea interesanta dar asa in mare, ca sa aiba elevul idee in ce tara traieste.
Trebuie sa existe si ore de practica nu doar de teorie. Asa orele ar fi interesante, nu o plictiseala ticsita de formule interminabile.
Intr-un asemenea sistem, s-ar intelege mai mult, mai bine, ar fi mai interesant de invatat si mai atractiv si s-ar da mai putine teme. Elevii insa ar invata sa gindeasca si ar putea avea activitati productive chiar si fara o facultate.
Cu un asemenea sistem mai eficient si mai relaxat, s-ar putea gasi mai mult timp si penru orele de sport.
sportul
Si eu i-am scos fetitei mele scutire pentru ora de sport. Nu-i place profesorul pentru ca tipa foarte mult la ei, dar am inscris-o la o scoala de dans (http://stop-and-dance.ro/cursuri-de-dans.html ) unde face miscare si invata sa danseze. Stiu ca miscarea este benefica, dar profesorul este de vina in acest caz.