Un pusti din Sibiu, geniu IT: Poate deveni cel mai tanar absolvent de master din Europa

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 10:58
8297 citiri
Un pusti din Sibiu, geniu IT: Poate deveni cel mai tanar absolvent de master din Europa
Foto: Turnul Sfatului

Un copil de 12 ani din Sibiu este pe cale de a deveni cel mai tanar absolvent de master din Europa. Pustiul este student la Universitatea Elvetiana de Stiinte Aplicate Vest-Elvetia din Neuchatel/Saint-Imier, fiind in primul an de master la web design.

In urma cu doi ani, mama lui Petru Rogojan a vrut sa-l inscrie la un curs de web design al Asociatiei profesionale Swiss Webacademy, arata TVR.

Pustiul a fost insa refuzat pentru ca era mic. Ulterior, Oana Rogojan a insistat, iar Petru a fost acceptat in grupa de adulti pentru specializarea de web designer. Conditia a fost ca Petru sa fie in permanenta insotit de un adult.

"Am urmat cu Petru cursurile de web designer si am venit impreuna sambata de sambata, un an complet scolar (...) M-a depasit la cursuri si Petru a mers mai departe la programare, a terminat cursul si a fost primul din grupa lui", a povestit Oana Rogojan.

Administrator de site la doar 12 ani

Si-a uimit colegii, care povestesc ca Petru a construit si administreaza mai multe pagini web, unele chiar ale unor instutitii.

Dupa un an de la inceperea cursurilor, Petru Rogojanu a realizat site-ul oficial al Palatului Copiilor din Sibiu si cel al colegiului Brukenthal, la care invata in clasa a VII-a.

"Nu este greu. Pasiunea mea a pornit cu jocurile pe calculator, in clasa a III-a sau a IV-a. Am facut site-ul de la Palatul Copiilor, l-am facut la cursul de webdesigner si a devenit site oficial si am facut site-ul oficial, in limba germana, de la Colegiul Brukenthal", a povestit pustiul, la Digi24.

Olimpic roman de geniu la matematica: Sa nu mai intre toti tampitii la facultate!

Pana acum, copilul spune ca nu a primit niciun fel de reclamatii.

"Designul il poti face pe foaie sau asa cum il fac eu direct din cap. Scrii pur si simplu liniile de cod si dupa ce ai facut designul pui materialul clientului si clientul mai si comenteaza daca nu ii place ceva, sugestii", a declarat Petru pentru Pro TV.

Cel mai tanar absolvent de master din Europa

La cursul de web design, Petru primeste credite la fiecare ora. Are pana acum 44, iar cand va insuma 90, in vara viitoare, universitatea elvetiana "Ecole Arc d'Ingenieurs" il va declara master in IT.

Pustiul din Sibiu va deveni astfel cel mai tanar absolvent al unui master din intreaga Europa.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Petru Rogojan master IT, #geniu informatica Petru Rogojan , #elevi
Comentarii
Poza Cob
Cob
rank 5
Baiatul asta nu are origini germane ? E prea destept sa fie roman !