Verdict final pentru elevii din Cluj care isi ironizau profesorii pe Facebook

Sambata, 28 Martie 2015, ora 13:44
7007 citiri
Verdict final pentru elevii din Cluj care isi ironizau profesorii pe Facebook
Foto: City News

10 dintre cei peste 60 de elevi de la Liceul Gheorghe Sincai din Cluj-Napoca sanctionati luna trecuta pentru postarile facute pe Facebook la adresa profesorilor au fost iertati de pedepse.

Consiliul de Administratie al Liceului a discutat, vineri, contestatiile depuse si a anulat sanctiunile date initial.

Doar 10 elevi dintre cei 66 sanctionati au depus contestatii in termenul de cinci zile prevazut de regulamente. Contestatiile au fost analizate de membrii Consiliului de Administratie al liceului si, ca urmare a unor vicii de procedura, cei 10 elevi au fost iertati de pedepse.

Scandalul s-a declansat luna trecuta, ca urmare a unor postari pe pagina de Facebook "Sincai Memes" la care au aderat circa 800 de elevi ai licerului. Unele postari au fost considerate de dascali injurioase si chiar obscene, 66 de elevi fiind sanctionati cu scaderea notei la purtare, iar 2 cu mutarea la alte scoli.

Cum au fost pedepsiti niste elevi care faceau glume pe Facebook despre profesorii lor

Vineri seara, dupa 3 ore de dezbateri, Consiliul de Administratie de la Liceul Gheorghe Sincai din Cluj-Napoca a anulat sanctiunile in cazul celor care au depus contestatii.

"Si-au dat seama ca au incalcat regulamentul. Ma mira faptul ca directorul si consiliul profesoral si-au dat seama ca elevii au incalcat regulamentul scolar in momentul in care au postat imagini cu profesorii lor. Ceea ce nu se stie este faptul ca sanctiunile impotriva elevilor au fost dictate cu incalcarea regulamentului scolar.

In acest regulament se arata ca sanctiunile trebuie dispuse de Consiliul clasei, care este format din toti profesorii care predau la clasa respectiva. La Liceul Gheorghe Sincai lucrurile s-au intamplat cu nerespectarea regulamentului scolar", a declarat un profesor de la Liceul Gheorghe Sincai, care a dorit sa isi pastreze anonimatul, pentru Stiri de Cluj.

Conform sursei citate, ancheta fusese facuta de o comisie formata din opt profesori, dar fara niciun reprezentant al parintilor.

"Sincer, nu ma asteptam ca situatia sa capete asemenea proportii. Parca eram intr-o schita de Caragiale, a fost un haos total...Pana la urma a fost modul nostru de a ne descarca, de a ironiza un sistem corupt, dar profesorii si-au bagat coada si acolo. Ideea nu a fost rea si e regretabil ca s-a ajuns la injuraturi.

Bineinteles ca ne-a afectat foarte mult pe toate planurile si mi-a venit greu sa cred ca au renuntat la pedepse. Oricum, sunt sigur ca o parte dintre profesori se vor razbuna altfel, nu vor uita acest episod", a spus unul dintre elevi, citat de City News.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#elevi Sincai Cluj sanctionati Facebook, #elevi pedepsiti Sincai Memes, #elevi pedepsiti postari Facebook Sincai , #elevi