Vineri nu se face scoala in Bucuresti si mai multe judete. Iata unde nu se tin cursuri

Vineri, 23 Martie 2018, ora 07:20
17203 citiri
Vineri nu se face scoala in Bucuresti si mai multe judete. Iata unde nu se tin cursuri
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multe judete au decis ca, vineri, 23 martie, sa inchida scolile, gradinitele si liceele din cauza vremii nefavorabile.

Amintim ca prima a fost Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, care a anuntat inca de marti ca vineri toate scolile din Bucuresti vor fi inchise.

"In urma discutiilor avute cu reprezentantii ANM, care ne-au anuntat ca vremea se va inrautati semnificativ si ca va ninge in continuare toata saptamana, dar ca vineri vantul se va intensifica si ninsoarea va fi mai abundenta, am decis ca, pentru siguranta copiilor nostri, cursurile in unitatile de invatamant de stat din Capitala sa fie suspendate pentru data de 23 martie.

Este o decizie responsabila, pe care mi-o asum in calitate de primar general, din dorinta de a nu-i pe expune pe copii unor fenomene meteo extreme", a transmis inca de marti Gabriela Firea.

Ulterior, s-a decis ca se inchid si unitatile de invatamant din Ilfov, anunt facut de publicatia Jurnal de Ilfov pe o retea de socializare.

"S-a decis si pentru Ilfov: gradinitele, scolile si liceele de stat au cursurile suspendate vineri, 23 martie!", se arata pe pagina de Facebook.

Potrivit publicatiei citate, decizia a fost luata in sedinta comuna a comandamentelor pentru situatii de urgenta Bucuresti-Ilfov.

Informatia a fost confirmata de ISU Bucuresti Ilfov intr-un comunicat remis Ziare.com:

"Avand in vedere ca in perioada 22 martie ora 23:00 - 23 martie ora 15:00, municipiul Bucuresti si judetul Ilfov se vor afla sub incidenta codului meteorologic portocaliu de ninsoare abundenta, strat de zapada consistent, temporar viscol si vizibilitate scazuta, la sediul ISU Bucuresti-Ilfov a avut loc intrunirea Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta si a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Ilfov, pentru stabilirea masurilor de asigurare a protectiei populatiei.

Astfel, membrii celor doua comitete au luat decizia de sistare a activitatilor institutiilor de invatamant din Bucuresti si Ilfov in ziua de vineri, 23.03.2018".

Si scolile din judetul Calarasi vor fi inchise vineri din cauza vremii, potrivit unui anunt transmis de ISU.

"Important! Cursurile in unitatile de invatamant din judetul Calarasi se suspenda in ziua de vineri.23.03.2018", se arata in anuntul postat de ISU Calarasi.

Si scolile din judetul Olt vor fi inchise, vineri, din cauza vremii, potrivit unui anunt transmis de Inspectoratul Scolar Judetean.

Totodata, Prefectura Ialomita a anuntat oficial suspendarea cursurilor scolare vineri.

"Avand in vedere evolutia valorilor termice si a precipitatiilor sub forma de zapada, insotite de viscol, prognozate pentru perioada urmatoare, si a Hotararii nr. 2/23.03.2018 a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, s-a dispus suspendarea cursurilor scolare in unitatile de invatamant preuniversitar din judetul Ialomita, vineri, 23 martie 2018, cu exceptia gradinitelor cu program prelungit", se arata in comunicatul Prefecturii Ialomita.

Si in Giurgiu s-a luat decizia ca toate unitatile de invatamant sa fie inchise vineri.

"Mentionam ca aceasta decizie are caracter proactiv si preventiv, avand ca scop primordial protejarea copiilor de efectele manifestarilor extreme mentionate in avertizarile ANM", au precizat reprezentantii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Giurgiu, potrivit News.ro.

De asemenea, scolile se inchid vineri si in Prahova.

Autoritatile din Prahova au decis suspendarea cursurilor in toate unitatile de invatamant din judet, cu exceptia gradinitelor cu program prelungit.

Decizia a fost luata de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, reunit in sedinta extraordinara joi, potrivit News.ro.

Conform sursei citate, vor ramane deschise gradinitele cu program prelungit si scolile speciale, decizia in acest sens fiind adoptata la propunerea Inspectoratului Scolar Judetean Prahova.

Nici elevii din Teleorman nu se duc vineri la scoala. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Teleorman a decis, joi, inchiderea scolilor din judet pentru ziua de vineri, din cauza vremii, potrivit Mediafax.

Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita a decis, de asemenea, ca toti elevii din judet sa stea acasa vineri.

" (...) Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita a decis suspendarea cursurilor in toate unitatile scolare din judet in ziua de 23 martie 2018, cu recuperarea ulterioara a materiei. Mentionam ca gradinitele cu program prelungit vor asigura permanenta pentru a da posibilitatea primirii prescolarilor, la solicitarea parintilor", a transmis ISJ Dambovita, potrivit Agerpres.

Primarul din Targoviste, Cristian Stan, a scris, pe o retea de socializare, ca sunt anuntate ninsori si vant puternic, iar Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta a propus inchiderea scolilor, iar cresele vor functiona in regim normal.

Ministerul Educatiei Nationale anunta, printr-un comunicat de presa remis Ziare.com, ca orele au fost suspendate si in Buzau si Dolj, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.

Anunturile vin in contextul in care in tara intra in vigoare mai multe coduri de ninsori si frig emise de Administratia Nationala de Meteorologie, valabile pana vineri inclusiv.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#scoli inchise vineri Ilfov, #scoli inchise Ilfov , #elevi