Ziare.com

Evaluare nationala pentru clasa a II-a, a IV-a si a VI-a - vezi modele de teste

Vineri, 28 Martie 2014, ora 18:08

   

Evaluare nationala pentru clasa a II-a, a IV-a si a VI-a - vezi modele de teste
Ministerul Educatiei a postat, vineri, pe Internet, modele de teste pentru Evaluarile nationale de la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a, in anul scolar 2013-2014.

Modelele pot fi descarcate de pe site-ul Ministerului Educatiei.

"Evaluarea competentelor fundamentale la finalul clasei a II-a consta in administrarea a trei teste vizand evaluarea competentelor de receptare a mesajelor citite, evaluarea competentelor de producere a mesajelor scrise si evaluarea competentelor de matematica", se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Educatiei remis Ziare.com.

Reprezentantii ministerului informeaza ca, in cadrul evaluarii la clasa a II-a, testul de evaluare a competentelor de receptare a mesajelor citite si testul de evaluare a competentelor de producere a mesajelor scrise se desfasoara in aceeasi zi, cu o pauza de 10 minute intre ele.

In ceea ce priveste evaluarea de la finalul clasei a IV-a, aceasta presupune un test pentru evaluarea competentelor de intelegere a textului scris in limba romana si un test pentru evaluarea competentelor de matematica.

"Fiecare test este elaborat pentru a putea fi rezolvat in 25 de minute la clasa a II-a si in 60 de minute la clasele a IV-a si a VI-a", mai anunta Ministerul Educatiei.

Elevii nu vor primi note sau calificative, iar rezultatele obtinute nu se inregistreaza in catalogul clasei, ci vor fi valorificate la nivelul unitatii de invatamant.

"Dupa administrarea testelor la clasa a IV-a se realizeaza esantionarea unitatilor de invatamant din invatamantul de stat si particular din intreaga tara, evaluarea competentelor fundamentale dobandite in ciclul primar la finalul clasei a IV-a fiind o evaluare standardizata si avand ca scop furnizarea datelor si a dovezilor necesare pentru diagnoza sistemului de invatamant la nivel primar", se mai arata in documentul citat.

A.G.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 18332 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor