Ziare.com

In SUA s-au pus bazele Global Research Council, Romania n-are habar si nici ministru

Luni, 25 Iunie 2012, ora 15:33

   

In SUA s-au pus bazele Global Research Council, Romania n-are habar si nici ministru
Sub patronajul Fundatiei Nationale pentru Stiinta din SUA, 50 de agentii nationale de cercetare au pus recent bazele "Global Research Council", un consiliu menit sa impuna standarde clare de evaluare a cercetarii la nivel international. Romania nu a fost reprezentata de nimeni.

"In timp ce la Bucuresti se numeau si eliberau din functie ministrii pentru educatie si cercetare cu probleme grave in curriculum vitae si se schimba conducerea Autoritatii Nationale pentru Cercetarea Stiintifica pe cu totul alte considerente decat cercetarea stiintifica, la Washington DC in SUA, pe 16 mai 2012, s-au pus bazele 'Global Research Council' cu participarea a 50 de agentii nationale de cercetare, intre care nu se regaseste nici o organizatie din Romania", se arata intr-un comunicat remis presei de Ad Astra, una dintre cele mai reprezentantive asociatii ale cercetatorilor romani.

Evenimentul a fost tratat pe larg de publicatiile de specialitate, printre care Nature si Science.

Conform informatiilor publicate pe site-ul oficial al Global Research Council, acest consiliu global pe probleme de cercetare stiintifica isi propune promovarea unor standarde globale privind calitatea si integritatea in evaluarea cercetarii stiintifice, pe baza a sase principii clare, se mai arata in comunicatul Ad Astra.

"Cele sase principii de baza enumerate, respectiv competenta, transparenta, impartialitate, corectitudine, confidentialitate si integritate ar trebui sa; fie principiile de baza ale oricarei strategii nationale pentru cercetare stiintifica, incluzind aici si strategia Romaniei.

Sub patronajul Fundatiei Nationale pentru Stiinta din SUA, consiliul a fost inaugurat in prezenta unor agentii nationale pentru cercetare atat din tari in care cercetarea are un nivel ridicat de calitate (SUA, state din Europa de Vest, Japonia s.a.m.d.) dar si din tari in care cercetarea are un nivel mai scazut de calitate (Egipt, Indonezia, Malaezia, Mexic, Thailanda, Vietnam, s.a.m.d.), semn ca cele din urma sunt pregatite sa adopte standardele care guverneaza cercetarea stiintifica in tarile dezvoltate.

De remarcat este si participarea Ungariei sau Cehiei, tari din Europa de Est care au facut progrese incontestabile in ridicarea nivelului cercetarii stiintifice in ultimii ani si care ar putea fi modele pentru Romania", se mai arata in comunicatul citat.

Reprezentantii asociatiei Ad Astra considera ca participarea Romaniei la acest eveniment ar fi tras un semnal ca "si tara noastra este angajata ireversibil in implementarea acestor standarde in cercetarea stiintifica la nivel national".

"Prin urmare, solicitam MECTS informatiile legate de eveniment care i-au fost disponibile, o explicatie pentru neparticipare si masurile preconizate in vederea participarii Romaniei la viitoarele deliberari", se arata in incheierea comunicatului Ad Astra.

C.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3961 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
28 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

glumiti!?

verificati linkul:

http://uefiscdi.gov.ro/articole/2706/Procesul-de-evaluare.html

si veti vedea ce mare scofala au facut onor fostii ministri portocalii. Nu sunt in stare sa respecte un calendar propus si asumat de ei insisi. Pai in conditiile astea ce sa mai discutam de plagiate, etica , corectitudine si performanta in cercetare.

 

@Refy

am deschis linkul, dar nu prea inteleg, explicate

lamuriri

pai daca urmariti linkul veti vedea ca rezultatele finale inca nu sunt date. Acestea lipsind, nici cercetare nu se poate face. Au fixat un calendar de finantare de fapt, iar acesta nu a putut fi respectat nici de ei.

trebuie sa fii nespus (ca funebriu) de kult (ca utecistu) pt a

concepe ca haretz ziaretz "egspresia":

"Romania n-are habar si nici ministru"

e vorba de "noua portuara" conform "prof dr in orice base"?

ce Global Research Council ?

Nu ne intereseaza! ,noi avem nevoie de tinichigii, ospatari .

 

pt Lega Nord

perfect de acord! Ai uitat insa o categorie importanta: plagiatorii.
Si astfel lista-i gata.

plus iE-Be si beekali in PE sa ne "retro-prezinte"

in vuitoane si maibahuri...

iar "plici de-aici" intelectualu' se incalzeste pe (foarte) margine...

mi se pare normal

Mangra nu se uita la ce se intampla in SUA. El are ochi doar pentru Rusia.

 

Nu este o problema, vom participa si noi.

Reprezentantii asociatiei Ad Astra trebuie sa stie ca tara noastra este angajata in implementarea unor standarde in cercetarea stiintifica la nivel national, dar cu un Presedinte jucator... este greu sa mai participi la asemenea evenimente. Exemple sunt multe as putea enumera realizarile Fundatiei Voiculescu, si poate desi sunt mai timide, cele ale Fundatiei Patriciu.
Asociatia Ad Astra nu stie cate evenimente am pierdut pe timpul guvernului Boc, din cauza subfinantarii cercetarii.

 

Sigur măi xilopoulicică, sigur măi dragă! Nu stie nimic de

tine si de Vanghelie afurisita! Noroc de fundatia domnului profesor doctor Voiculescu care va pus paie in opalcă să vă hrăniti material si spiritual.

Ad Astra e existenta din pacate doar in politica proBasescu

De asta si exista de fapt. Chestia cu Global Council-ul e un mare fas, de pagina a 16-a , s-au reunit pe baza de voluntariat reprezentantii de mana a doua, sa dea o declaratie comunsa si sa puna bazele unei asa zise set de regului pentru cercetare fara valoare legala, dupa cum chiar ei admit dar cu valoare "orientativa"

Invitatie de participare

s-a primit? Si daca s-a primit, de catre ce demnitar/ministru? Care a fost rezolutia acestuia pe invitatie? Asociatia Ad Astra a stiut despre aceasta reuniune? Si daca a stiut, a intreprins ceva pentru a informa/sensibiliza autoritatile cu privire la participare? Pun aceste intrebari din doua motive: pentru stabilirea persoanei raspunzatoare de neparticipare, daca o astfel de persoana exista, si totodata pentru ca sesizarea Asociatiei Ad Astra la subiect contine unele aprecieri cu tenta politica ce nu ar fi trebuit sa apara. Consider ca cercetatorii nu trebuie sa se coboare niciodata in troaca murdara a politicii romanesti. Parerea mea.

 

A trimis măi DR.Ștromeleag, dar nu era in limba rusă sau

lipovenească, singurele in care mai buchiseste turma USL cu ministrii ei competenti si cinstiti cu tot.

era ordin in ebraica, doar unii colonei stiu codu'

apoi incepe circu labe1...

dar si haita depeziare...

Foarte bine ca n-am participat!!

Singurele institute de cercetari pe care pe care le mai avem sunt oricum mult subfinantate.Si apoi sa cercetam ce?,In ce domeniu? Ca agricultura si industrie nu mai avem.S-au dus vremurile cind aveam statiuni,centre si ferme experimentale in domeniul pomicol,viticol,zootehnic,etc.,si insitute de cercetari in mai multe domenii din industrie si sanatate.Astazi nu mai avem nimic.
Singurele cercetari le fac aia de la DNA si ei nu au nevoie in standarde internationale, atunci cind fac perchezitie la interlopi.

 

anatema ponta !

Cand vor avea nevoie de copisti sa dea doar un mic semnal si-o sa se repeada ca vulturii ai nostrii dornici de capatuire.
E plina clasa politica de plagiatori, ipocriti, mincinosi care isi fac masterate in 3 luni si doctorate in 2 ani.

 

cersetori nu cercetatori

Pai la ce fonduri a alocat Romania pentru cercetare sub guvernul Boc ma mir ca mai exista aceasta ,,specie" in Romania.Ca sa participi la astfel de organizatii trebuie sa vii si cu fonduri altfel vorbim degeaba.

 

pai cine saa ne reprezinte

pop?
Pentru pop un search pe goagal inseamna cercetare de varf iar pentru ponta cei cu doctorat reprezinta o prioritate atata timp cat si-au luat doctoratul la fel ca el.

 

Pop stă sub podul CFR să vadă ouăle lui Funeriu cand trece cu

trenul.

!

pai daca urmariti linkul veti vedea ca rezultatele finale inca nu sunt date. Acestea lipsind, nici cercetare nu se poate face. Au fixat un calendar de finantare de fapt, iar acesta nu a putut fi respectat nici de ei.

 

Daca nu te pricepi, eu zic sa-ti vezi de ale tale

Evaluarea ne se poate face deoarece analfabetul Pop, ministru la educatie(un fel de Zaroni in new version),a intrerupt accesul la bazele de date.

PLAGIATORUL si

IRESPONSABILITATEA sa pentru interesele Romaniei, in actiune! Inca un exemplu!

 

SINDICALISTUL

de la Educatia plagiatorului Prim al Romaniei, sa stie ce se intampla la Magurele? Asta, la cum arata, ma mir ca stie drumul catre institutia numita minister?!

 

SINDICALISTUL

se lupta sa-l dea in judecata pe Daniel Funeriu! Ce treaba are el cu prezenta Romaniei in elita cercetarii mondiale? Stie el ce-i aia cercetare? Priviti-i chipul cand apare! Se usuca florile sub soare! Numai "inteligenta" citesti in ochii lui!

 

Domnule!

Se pare ca nu intelegi.Eu ,poporul roman, sunt angajatorul,patronul,iar el,Funeriu,doar angajatul,ca eu il platesc prin intermediul guvernului.Deci am dreptul legal si moral sa-i cer sa-mi arate diplomele ,echivalate,asa cum cere legea.Au fost obtinute inainte de intrarea Romaniei in UE,deci nu se echivaleaza automat.El poate sa spuna c-a fost cavaler cruciat,sau cavalerul tristei figuri,nu ma intereseaza ce-a facut si ce-a lucrat in alta tara.Vreau doar sa vad acele diplome echivalate.Daca nu le are inseamna c-a a fost angajat ilegal si toate legile date de el pot sa fie anulate,si desigur el va suporta consecintele legale ca si persoana fizica.Ponta s-a aratat deschis si dispus sa coopereze.De buna voie s-a oferit sa accepte decizia unei comisii de specialitate.Deci vom vedea rezultatele in ambele cazuri, in timp.

Ma frumoaso, cred ca tu nu intelegi

Cand partidul isi numeste un ministru, nu-l numeste in functie de cate studii are (nu scrie scrie niciunde ce si cate studii trebuie sa aiba un ministru). Poate sa aiba si patru clase. Daca a adus servicii partidului (curate sau murdare) sau a finantat partidul si capania electorala, atunci este bun de ministru. Pe de alta parte, presedintele poate sa-si ia consilier si un analfabet ca sa poata invata cum sa se inteleaga cu acestia.

@PUPPY

- ponta trebuie sa demisioneze , nu sa coopereze !

mda vasilico, ai sintetizat filozofia portuarului!

eu chiar cred ca se interpreteaza prin "DELOC STUDII" la ministrii... si oricare alta promovare de telectoizi pupanbasesti...

uite datorita cercetarilor efectuate de "colon-ei"... a ajuns Romania acolo unde a ajuns... adica la nivel central... centr-african mai exact!

pana si lae "vorbeste cu tine"...
igas, nulytzy interconti, sulfura, restul "promovatelor"!
iar iE-BA banguie in doua agramate... deodata! rom-gleza si cash-braica! ... precum "kultu'" utecel-mereu-udemereu!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor