Incepe simularea Evaluarii Nationale la clasa a 8-a: luni, Limba romana

Luni, 23 Februarie 2015, ora 08:41
3093 citiri
Incepe simularea Evaluarii Nationale la clasa a 8-a: luni, Limba romana
Foto: hunedoaralibera.ro (Arhiva)

Elevii clasei a VIII-a sustin, de luni pana miercuri, simularea Evaluarii Nationale, prima proba fiind la Limba romana, urmata de Matematica si Limba materna.

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, simularea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a va avea loc in 23 februarie la Limba si literatura romana, in 24 februarie la Matematica si in 25 februarie la Limba si literatura materna, doar pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna. Afisarea rezultatelor este programata pentru 6 martie.

Elevii care participa la simulare nu pot intre in salile de examen cu manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari sau rezumate care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor si nici cu ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete, acestea urmand sa fie lasate in sala de depozitare a obiectelor personale.

Acestia nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile, casti audio, precum si orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare, ce permite conectarea la internet sau la retele de socializare si care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare intre elevi sau cu persoane din exterior.

Rezultatele obtinute de elevi la simularea Evaluarii Nationale vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare.

In 2015, Evaluarea Nationala se va desfasura la aceleasi discipline ca cele din anul scolar trecut, probele urmand sa fie sustinute in perioada 22-24 iunie.

Anul trecut, doar 48,8 la suta dintre elevii de clasa VIII-a prezenti la simularea Evaluarii Nationale au obtinut medii peste 5, respectiv 66,95 la suta la Limba romana si 30,4 la suta la Matematica.

Cea mai mare pondere a elevilor care au obtinut medii peste 5 a fost inregistrata in municipiul Bucuresti - 64,21 la suta, urmat de judetul Braila - 60,42 la suta si judetul Cluj - 59,18 la suta. Cele mai slabe rezultate s-au inregistrat in Calarasi - 34,18 la suta, Caras-Severin - 36,28 la suta si Tulcea - 37,95 la suta.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#simulare evaluare nationala 2015, #probe simulare 2015, #simulari teste nationale , #evaluare educatie