Ziare.com

Evaluarea nationala 2012: Ultima proba - matematica

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 08:47

   

Evaluarea nationala 2012: Ultima proba - matematica
Evaluarea nationala se va incheia miercuri cu proba la matematica, ce va incepe la ora 9.00, potrivit calendarului de desfasurare a examenului aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

Aproximativ 190.000 de absolventi de gimnaziu care sustin examenul in 4.516 unitati de invatamant s-au inscris la evaluarea nationala, potrivit unui centralizator al MECTS.

Accesul elevilor in sali este permis cel mai tarziu cu 30 de minute inainte de inceperea probei, adica pana la ora 8.30.

Metodologia in vigoare prevede ca evaluarea lucrarilor este facuta de doi profesori din unitatea respectiva de invatamant, de regula unitate scolara cu personalitate juridica. In cazul in care nu exista cate doi profesori la disciplinele la care se sustine evaluarea nationala, va fi solicitat un cadru didactic din cea mai apropiata unitate de invatamant.

Evaluarea lucrarilor se face cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu.

Dupa evaluare, fiecare profesor stabileste nota prin impartirea la 10 a punctajului obtinut de elev, fara rotunjire si o trece pe lucrare.

In cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculeaza si se trece pe lucrare nota finala, calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori. Aceasta nota este cea care se va lua in calcul pentru media de admitere in clasa a IX-a.

Afisarea primelor rezultate este programata vineri, 29 iunie, pana la ora 14.00. In aceeasi zi, in intervalul orar 14.00-18.00 pot fi depuse contestatiile, care vor fi solutionate in zilele de 30 iunie si 1 iulie. Afisarea rezultatelor finale va avea loc in data de 2 iulie.

Citeste mai multe despre evaluare nationala 2012 matematica
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2301 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor