Evaluarea nationala 2012: Vezi subiectele la matematica

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 12:22
16493 citiri
Evaluarea nationala 2012: Vezi subiectele la matematica
Foto: Arhiva

Aproximativ 190.000 de absolventi de gimnaziu sustin, miercuri, ultima proba - matematica - la examenul de evaluare nationala.

Elevii au de rezolvat varianta numarul 2, iar testarea se incheie la ora 12:00.

Subiectele la matematica

I.

1. Rezultatul calculului 12+12:4=.......

2. Media aritmetica a numerelor 7 si 23 este egala cu...

3. Se considera multimea A={x∈R/2x ≤4}este egala cu intervalul.....

4. Perimetrul unui romb cu latura de 4 cm este egal cu....

5. (se da fig. VEZI MAI JOS) Cubul ABCDEFGH are muchia de 5 cm, aria totala a cubului este egala cu....

6. (se da diagrama VEZI MAI JOS) In diagrama de mai jos sunt reprezentate rezultatele elevilor unei clase la un test. Numarul elevilor din clasa care au obtinut la test cel putin nota 8 este egal cu...

II

1. Desenati o piramida patrulatera regulata de varf V si baza ABCD.

2. Se considera numerele a=4/ √5+1 si b= √15: √3+1. Calculati media geometrica a celor doua numere.

3. Intr-o clasa sunt 26 de elevi. Daca din clasa ar pleca 2 fete si 3 baieti, atunci numarul fetelor ar fi egal cu dublul numarului baietilor. Determinati numarul fetelor din clasa

4. Se considera functia f:R->f(x)=-2x+3

a) Reprezentati grafic functia f in sistemul de coordonare xOy

b) Determinati numarul real a pentru care punctul A(a, -a) apartine graficului functiei f

5. Se considera expresia E(x) = (1+2-x/x+1):x-1/(2x+1)2-(x+2)2, unde x este numar real x≠- 1. Aratati ca E(x)=9 pentru orice x numar real.

III

1. O vaza are forma unei prisme drepte cu baza patrat. Inaltimea vazei este de 40 cm, iar latura bazei este de 10 cm. In vaza se toarna 3 litri de apa.

a) Calculati aria laterala a vazei

b) Determinati inaltimea la care se ridica apa in vaza

c) In vaza se introduc 4 cuburi din piatra, fiecare cub avand muchia de 4 cm. Determinati cu cati cm creste nivelul apei din vaza dupa introducerea celor 4 cuburi din piatra

2. (se da fig. VEZI MAI JOS) In figura 2 este reprezentata schematic o placa de gresie in forma de dreptunghi cu AB=28 cm si BC=21cm.

a) Calculati lungimea segmentului (DB)

b) Determinati aria triunghiului EAB, unde E este mijlocul laturii CD

c) Aratati ca sinusul unghiului AEB este egal cu 12/13. (vezi subiectele atasate)

Metodologia in vigoare prevede ca evaluarea lucrarilor este facuta de doi profesori din unitatea respectiva de invatamant, de regula unitate scolara cu personalitate juridica. In cazul in care nu exista cate doi profesori la disciplinele la care se sustine evaluarea nationala, va fi solicitat un cadru didactic din cea mai apropiata unitate de invatamant.

Evaluarea lucrarilor se face cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu.

Dupa evaluare, fiecare profesor stabileste nota prin impartirea la 10 a punctajului obtinut de elev, fara rotunjire si o trece pe lucrare.

In cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculeaza si se trece pe lucrare nota finala, calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori. Aceasta nota este cea care se va lua in calcul pentru media de admitere in clasa a IX-a.

Afisarea primelor rezultate este programata vineri, 29 iunie, pana la ora 14.00. In aceeasi zi, in intervalul orar 14.00-18.00 pot fi depuse contestatiile, care vor fi solutionate in zilele de 30 iunie si 1 iulie. Afisarea rezultatelor finale va avea loc in data de 2 iulie.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#evaluare nationala subiecte matematica, #evaluare nationala examen matematica , #evaluare nationala 2012