Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nu a intrat la liceu cu media 9,29 la evaluarea nationala

Sambata, 14 Iulie 2012, ora 19:08
3053 citiri
Nu a intrat la liceu cu media 9,29 la evaluarea nationala
Foto: Arhiva

Anisoara Ivan, o eleva cu media de admitere la liceu de 9.29 de la scoala crestina "Filadelfia" din Suceava, a ramas fara loc la repartizarea computerizata.

Potrivit TVR info, tanara a luat 9.40 la proba de limba romana, 8.20 la matematica, iar media pe cei patru ani de scoala generala a fost de 9.78. Cu toate acestea, eleva nu a intrat la niciun liceu din oras.

Probabil unul dintre motive ar fi ca eleva nu a bifat suficiente optiuni la inscriere astfel incat sa-si asigure un loc.

Repartizarea la licee, afisata online

Ministerul Educatiei a afisat vineri rezultatele pentru repartizarea pe licee. Admiterea la liceu a fost computerizata, iar 150.219 de elevi au fost repartizati in licee.

In perioada 16 - 26 iulie, conform programei, urmeaza depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati.

Potrivit metodologiei, inscrierea in clasa a IX-a invatamant preuniversitar de stat se face fara examen, pe baza mediei de admitere.

Media de admitere este media aritmetica intre media generala obtinuta de absolventii clasei a VIII-a la Evaluarea Nationala si media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a.

Potrivit calendarului aprobat de minister, a doua repartizare computerizata va avea loc pe data de 23 iulie. Atunci, vor fi distribuiti candidatii care nu au participat la prima repartizare, cei ramasi nerepartizati dupa prima etapa a admiterii, candidatii care au fost respinsi la liceele/clasele care organizeaza probe de aptitudini, dar si care au sustinut probe de verificare a cunostintelor de limba moderna sau de limba materna.

In zilele de 6 si 7 septembrie va avea loc repartizarea absolventilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapelor anterioare.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#repartizare liceu 2012, #admitere liceu 2012, #eleva repartizare liceu, #repartizari liceu online , #evaluare nationala 2012
Comentarii
Poza GANDITORUL
GANDITORUL
rank 5
Si aici Ponta de vina