Repartizarea la liceu: luni are loc a doua runda computerizata

Luni, 23 Iulie 2012, ora 13:32
1813 citiri
Repartizarea la liceu: luni are loc a doua runda computerizata
Foto: Arhiva

Cea de a doua repartizare computerizata pentru absolventii claselor a VIII-a are loc luni, 23 iulie, iar cea de-a treia se va desfasura in perioada 6-7 septembrie. Prima etapa de repartizare a avut loc pe 12 iulie.

Conform metodologiei in vigoare, inscrierea in clasa a IX-a, la invatamantul de zi, a absolventilor de gimnaziu (cu exceptia celor care candideaza pentru licee/ clase pentru care se sustin probe de aptitudini, a celor care solicita inscrierea in invatamantul special si a celor care candideaza pe locurile speciale pentru rromi) se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate, prin planul de scolarizare, pentru unitatile scolare finantate de la bugetul de stat.

30.000 de locuri libere in licee, in urma primei repartizari computerizate

In cazul in care doi candidati au medii de admitere egale, acestia vor fi departajati folosind, in ordine, urmatoarele criterii: media generala obtinuta la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a, media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, nota obtinuta la proba de limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale, nota obtinuta la proba de matematica din cadrul Evaluarii Nationale, nota obtinuta la proba de limba materna din cadrul Evaluarii Nationale, respectiv nota de la proba de verificare a cunostintelor de limba materna.

Evaluarea Nationala se desfasoara in fiecare an intr-o singura sesiune.

Admiterea candidatilor pentru invatamantul seral si pentru cel cu frecventa redusa si repartizarea candidatilor din seriile anterioare care au implinit varsta de 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2012-2013, pe locurile de la invatamantul seral si cu frecventa redusa va avea loc intre 24 si 26 iulie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#repartizare computerizata licee, #repartizare liceu 2012, #locuri libere repartizare computerizata, #evaluare nationale 2012 , #evaluare nationala 2012