Evaluare Nationala 2013: Ierarhia a fost publicata. Vezi pentru ce liceu poti opta

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 18:42
2206 citiri
Evaluare Nationala 2013: Ierarhia a fost publicata. Vezi pentru ce liceu poti opta
Foto: Arhiva

Ierarhia la nivel judetean si a municipiului Bucuresti a absolventilor clasei a VIII-a a fost publicata vineri, la ora 14.38, pe site-ul Ministerului Educatiei Nationale (MEN).

Pana la aceasta ora au fost insa judete care au afisat situatia la nivel local, de exemplu judetul Prahova. Odata cu publicarea ierarhiilor pe judet si in Bucuresti, orice elev poate vedea unde se plaseaza cu media obtinuta.

Aceste date trebuiau afisate pe site-ul ministerului pana in prima zi in care elevii completeaza fisele cu optiuni pentru inscrierea in liceu, pentru ca aceste fise trebuie completate numai dupa consultarea ierarhiei pentru judetul in care elevii vor sa se inscrie. Intarzierea publicarii datelor a creat panica si frustrare printre absolventii ciclului gimnazial.

Potrivit calendarului admiterii in clasa a IX-a pentru anul scolar 2013 - 2014, in perioada 5 - 9 iulie are loc completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a.

Probleme la Evaluarea Nationala 2013: Elevii nu pot inca sa opteze pentru licee, din cauza ministerului

Ministerul Educatiei a anuntat ca ierarhia elevilor de clasa a VIII-a la nivelul judetelor si a municipiului Bucuresti vor fi afisate pe site vineri, iar admiterea in invatamantul liceal se va desfasura potrivit calendarului anuntat.

Sursele citate au precizat ca nu a existat nicio defectiune la sistemul informatic gestionat de Ministerul Educatiei si SIVECO.

Media de admitere in liceu este calculata ca medie aritmetica dintre media notelor de la Evaluarea nationala si media generala a anilor de gimnaziu.

Repartizarea computerizata in licee va avea loc in trei etape. In prima etapa de admitere se pot inscrie candidatii din seria curenta, precum si cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2013 - 2014.

Potrivit metodologiei, din 5 pana in 9 iulie vor fi completate optiunile in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de diriginti, si vor fi verificate fisele editate de calculator, pentru corectarea eventualelor greseli. In 16 iulie va avea loc repartizarea computerizata a absolventilor inscrisi in prima etapa. Listele cu candidatii vor fi afisate in 17 iulie la scolile in care elevii au invatat si la liceele la care au fost repartizati, iar pana in 26 iulie pot fi depuse dosarele de inscriere.

Evaluare Nationala 2013: Judetele unde s-au obtinut cele mai mari note

In perioada 17 - 22 iulie vor fi completate fisele de optiuni de catre candidatii care nu au participat la prima repartizare si de catre cei care au ramas nerepartizati. Repartizarea computerizata a candidatilor din etapa a doua de admitere va avea loc in 25 iulie, in aceeasi zi urmand sa fie afisate listele la scoli si licee. Candidatii repartizati vor putea depune dosarele de inscriere la licee in perioada 25 - 26 iulie.

In 26 iulie, liceele vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in cele doua etape, iar in perioada 29 iulie - 1 august vor fi rezolvate, de catre comisia judeteana de admitere, situatiile speciale, respectiv cele privind candidatii care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si cei care nu au participat la primele doua etape.

In etapa a treia de admitere in licee, repartizarea computerizata va avea loc in 5 - 6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara mai tarziu.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#ierarhie Evaluare Nationala, #ierarhie Evaluare Nationala 2013, #rezultate evaluare nationala , #evaluare nationala 2013