Evaluare Nationala 2013: Parintii pot vedea lucrarile copiilor

Vineri, 12 Iulie 2013, ora 15:40
1781 citiri
Evaluare Nationala 2013: Parintii pot vedea lucrarile copiilor

Parintii au ocazia sa vada lucrarile copiilor care au sustinut examenele la Evaluarea Nationala 2013.

Astfel, cei care vor sa vada ce au scris copiii in lucrari trebuie sa depuna, vineri, o cerere in unitatea scolara unde s-a desfasurat examenul, potrivit Realitatea Tv.

Cererea va fi depusa pentru fiecare proba in parte. Vizualizarea lucrarilor nu presupune reevaluarea acestora, prin urmare nu implica schimbarea notelor obtinute, care sunt definitive, atrag atentia reprezentatii Ministerului Educatiei.

Luni, la ora 12:00, in fiecare unitate care a fost centru de examen se va afisa data, ora si numele scolii care a functionat ca centru zonal de evaluare, singura care poate pune la dispozitia parintilor fotocopii ale lucrarilor.

Fotocopiile nu vor ramane, insa, in posesia parintilor, nu pot fi fotografiate sau distruse si vor fi predate persoanelor in prezenta carora au voie sa le vizualizeze, persoane desemnate de presedintii comisiilor din centrele zonale de evaluare.

Evaluare Nationala 2013: Rezultate finale - cum s-a schimbat rata de promovare dupa contestatii

Rezultatele finale la Evaluarea Nationala 2013 au fost publicate, la inceputul lunii, de Ministerul Educatiei, dupa rezolvarea contestatiilor depuse de candidatii nemultumiti de punctajul obtinut.

Dintre cele 10.064 de contestatii depuse in toata tara, doar 4.070 au fost acceptate. Cele mai multe au fost la Limba si Literatura Romana, disciplina la care 2.865 de lucrari au fost recorectate. La matematica au fost acceptate 1.142 de contestatii, iar la Limba si Literatura Materna 63.

In urma recorectarii lucrarilor, rata de promovare in randul candidatilor nu s-a schimbat prea mult. Astfel, daca primele rezultate indicau un procent de promovare de 75,91% (123.503 de elevi), dupa contestatii rata de promovare a scazut la 75,89% (123.192 de elevi).

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#parinti lucrari evaluare nationala, #rezultate Evaluare Nationala 2013 , #evaluare nationala 2013