Evaluare Nationala 2013: Prima proba - Limba romana

Marti, 25 Iunie 2013, ora 09:21
1832 citiri
Evaluare Nationala 2013: Prima proba - Limba romana
Foto: Arhiva

Elevii care au absolvit clasa a VIII-a vor sustine, marti, prima proba a evaluarii nationale, respectiv examenul la Limba si literatura romana, potrivit calendarului Ministerului Educatiei Nationale (MEN).

De asemenea, miercuri, 26 iunie, se va desfasura proba la Limba si literatura materna, urmand ca joi, pe 27 iunie, absolventii de opt clase sa sustina testul la Matematica. La fel ca anul trecut, salile de examen vor fi dotate cu camere de supraveghere.

Primele rezultate la Evaluarea Nationala vor fi afisate sambata, 29 iunie 2013, pana la ora 16:00, urmand ca intre orele 16:00 si 20:00 sa fie depuse contestatiile de catre candidatii nemultumiti de notele obtinute.

Contestatiile vor fi solutionate intre 30 iunie si 2 iulie 2013, urmand ca pe data 3 iulie 2013 sa fie afisate rezultatele finale ale examenului de Evaluare Nationala 2013.

Admiterea la liceu 2013. Repartizarea computerizata

Dupa aflarea rezultatelor, in baza mediei de admitere, absolventii de gimnaziu vor completa fisele de inscriere pentru admiterea la liceu, in prezenta diriginilor si a parintilor.

In functie de rezultatul obtinut prin calcularea mediei aritmetice dintre media la examenul de Evaluare Nationala si media generala din anii de gimnaziu, dar si in functie de optiunile fiecaruia, candidatii vor fi repartizati pe locurile la liceu.

Evaluare Nationala 2013: Au inceput inscrierile. Vezi calendarul de examen

Repartizarea computerizata pe locurile din licee se va face pe 16 iulie, urmand ca in perioada 17 iulie - 26 iulie 2013, elevii sa isi depuna dosarele de inscriere la unitatile de invatamant liceal la care au fost admisi.

Repartizarea computerizata se va face in trei etape. Astfel, cei care nu au prins un loc la liceu dupa prima repartizare, pot completa o noua fisa cu optiuni pentru locurile ramase libere dupa prima repartizare, pe 25 iulie.

Ultima sansa pentru cei care nu au reusit sa fie admisi pe un loc la liceu nici in a doua etapa este repartizarea din toamna, din perioada 5 - 6 septembrie.

D.T.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Evaluare Nationala 2013, #Evaluare Nationala 2013 romana, #Evaluare Nationala 2013 matematica, #Evaluare Nationala 2013 limba materna, #calendar Evaluare Nationala 2013, #admitere liceu repartizare computerizata , #evaluare nationala 2013