Funeriu, despre Evaluarea Nationala: Subiecte mai usoare doar prin comanda politica

Duminica, 30 Iunie 2013, ora 12:58
2566 citiri
Funeriu, despre Evaluarea Nationala: Subiecte mai usoare doar prin comanda politica
Foto: funeriu.blogspot.com

Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, a comentat, duminica, notele foarte mari de la Evaluarea Nationala si sustine ca daca subiectele din 2013 au fost mai usoare in comparatie cu anii trecuti, acest lucru s-a facut prin comanda politica.

"Toti elevii care au luat note mari si profesorii lor trebuie felicitati. Daca rezultatele reflecta realitatea, avem un salt, dar stiti ca in viata ce pare prea frumos nu este. Atunci, ne aflam in fata unei fraude instutionalizate, care nu putea fi comadata decat politic", a declarat Funeriu la Romania TV.

Funeriu, despre notele la Evaluarea Nationala: Este frauda institutionalizata, daca subiectele au fost facute ca rezultatele sa dea bine

Fostul ministru sustine ca nu i se pare ciudat numarul elevilor care au promovat examenul, ci numarul celor care au luat note mari.

"Anul asta procentul copiilor care au note peste 5 este cu 11% mai mare ca anul trecut. Este ciudat numarul copiilor care au luat note intre 9 si 10. Evaluarea nationala nu este doar un examen, este un concurs care trebuie sa stabileasca iearahii", a continuat el.

Totusi, Funeriu spune ca in Ministerul Educatiei sunt oameni "buni si onesti" si ca daca subiectele au fost modificate, atunci a fost comanda politica.

"Daca subiectele au fost manipulate pentru a fi mai usoare, pentru a avea procentaje care dau bine la public, e o problema. La minister expertii sunt foarte buni si onesti. Daca subiectele au fost artificial mai usoare, nu se putea face decat prin comanda politica", a conchis el.

Evaluarea Nationala 2013: 77% dintre elevi au trecut examenele - 90%, in Bucuresti

Fostul ministru a reactionat dur inca de sambata, imediat dupa publicarea rezultatelor la Evaluarea Nationala. 77,16% dintre elevii romani au promovat examenul din acest an, cu peste 10% mai mult decat in 2012, cand au promovat 66,21%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Funeriu subiecte comanda politica, #Funeriu Evaluare nationala comanda, #subiecte Evaluare Nationala comanda, #Evaluare Nationala comanda politic, #Evaluare Nationala 2013 , #evaluare nationala 2013
Comentarii
Poza culitza
culitza
rank 5
Poza Ioan din Chicago
Ioan din Chicago
rank 5
Funeriu un om ca si partidul.