Invitatii Ziare.com: Oana Badea: "Pricopie are mere"

Luni, 01 Iulie 2013, ora 11:57
2721 citiri
Invitatii Ziare.com: Oana Badea: "Pricopie are mere"

Dupa anuntarea rezultatelor examenului de la clasa a VIII-a, propozitia "Ana are mere" s-a golit de continut. Oricum crea mare confuzie. Care Ana? Cate mere?

E de actualitate sa spui raspicat: "Pricopie are mere" si pentru examenul de bacalaureat. Si de ce nu, in semn de vesnica recunostinta, invatarea alfabetului trebuie regandita incepand cu anul scolar urmator.

In buza probelor scrise ale examenului de bacalaureat, ministrul Remus Pricopie tine agenda cu replici politicianiste. Isi gaseste timp suficient pentru a-l acuza pe ministrul Daniel Funeriu, culmea, tocmai de politizare. Ca intre vecini, ca doar nu degeaba locuiesc in acelasi bloc.

Numai asa se explica faptul ca declaratia lui Funeriu a starnit reactia imediata a ministrului, in timp ce vocile critice ale oamenilor de la catedra au trecut pur si simplu neobservate.

Uitati pentru o secunda ca exista Pricopie si Funeriu. De aproape o saptamana dascali si experti din Romania spun si scriu despre subiectele examenului de la clasa a VIII-a de maniera urmatoare: "La cat au fost de usoare subiectele (unele pentru clasele I-IV sau pentru corigenta) nu e de mirare ca promovabilitatea e ridicata. De fapt ar fi trebuit sa fie 100%. E totusi ingrijorator ca 25% nu au scos nici macar un 5, desi au fost exercitii de tipul 'Asa-i ca 1+1=2?".

"In mediul rural e dezastru. Nu e normal ce se intampla. Degeaba coboram stacheta ca sa aratam ca avem invatamant performant, ca nu-l avem. E ca si cum am ascunde gunoiul sub pres" sau "Eu inca nu am inteles cui servesc astfel de subiecte".

"Au fost (...) ca un examen de corigenta!" sau "Niciun profesor cu demnitate nu ar fi propus astfel de subiecte, nici macar la examenul de corigenta!".

Si exemplele pot continua.

Nicio explicatie si niciun raspuns din partea lui Remus Pricopie pentru acestia. Nu merita osteneala! Oamenii de la catedra raman ignorati si in prezent.

Cum expertii se impart, mai nou, in doua mari categorii - ai nostri si ai lor - nu merita nici ei osteneala.

Iar cum Pricopie insusi ne-a explicat vastele sale competente in ale comunicarii, e clar ca face totul ca la carte sau, mai bine zis, ca in cursurile sale de comunicare. Stiintific. Numai sa nu fie "materialism stiintific".

Ce ministru este acela care compara mere cu pere si are pretentia de cercetare stiintifica?

Cum poate compara un ministru rezultatele examenelor de la clasa a VIII-a din anii 2010 si 2011, cand nu erau camere de supraveghere, cu cele din 2013? Singurul an comparabil ramane 2012, anul introducerii camerelor de supraveghere si la clasa a VIII-a.

Folosind cele mai simple evaluari, cand programa e aceeasi, metodele de predare aceleasi, corpul profesoral aproximativ acelasi, metodologia neschimbata: "palarie-ntr-un picior" ce s-a schimbat oare in desfasurarea examenului?

Probabil ca se va cerceta ani buni de aici inainte. Si vom trai fericiti precum in basme, ca numai acolo se intampla ca Fat-Frumos sa creasca intr-un an cat altii in sapte.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Oana Badea evaluare nationala, #ana are mere evaluare, #rezultate evaluare 2013, #Pricopie Funeriu evaluare 2013 , #evaluare nationala 2013