Ziare.com

Evaluare Nationala 2014: Elevi cu medii sub 3 au intrat la liceu

Marti, 15 Iulie 2014, ora 13:36

   

Evaluare Nationala 2014: Elevi cu medii sub 3 au intrat la liceu
Rezultatele primei repartizari computerizate dupa Evaluarea Nationala confirma ca liceele cu cele mai mici medii de admitere inregistreaza rezultate dezastruoase la Bacalaureat, in timp ce acolo unde se intra cu medii mari sunt cele mai bune rate de promovare a acestui examen.

Potrivit legislatiei in vigoare, in invatamantul liceal se pot inscrie si elevii care au obtinut medii sub 5 la Evaluarea Nationala.

Astfel, in unele licee din toata tara s-a intrat, si anul acesta, cu medii mai mici chiar de 3. Originile acestei realitati sunt in 2009, cand a fost introdusa Evaluarea Nationala, ale carei note sunt luate in calcul la intrarea in liceu fara examen.

Masurile luate acum cinci ani au avut, potrivit initiatorilor, un rol social: niciun copil sa nu ramana pe strada si, chiar cu note de 2, 3 sau 4, sa fie admisi in liceu. Dupa prima repartizare computerizata, peste 15.000 de elevi au fost admisi la liceu cu medii sub 5.

In liceele unde s-a intrat cu medii mari, ratele de promovare a Bacalaureatului au fost printre cele mai bune, in timp ce unitatile scolare care au primit elevi cu medii foarte mici au avut un numar extrem de mic de absolventi care au promovat asa-numitul examen al vietii.

Evaluare Nationala 2014: Rezultatele repartizarii - vezi liceele cu cele mai mari medii de admitere

In Bucuresti, de exemplu, pe locurile 1 si 2 in topul dupa ultima medie de admitere sunt colegiile "Sfantul Sava" si "Gheorghe Lazar". La Bacalaureatul de anul acesta, cele doua colegii au avut printre cele mai bune rezultate din tara: un singur respins din 248 de candidati, respectiv sapte din 277.

La polul opus, cele mai mici medii de admitere in Bucuresti s-au inregistrat la liceele tehnologice "Dimitrie Gusti" (2,52) si "Petru Poni" (2,50) si la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara "Dumitru Motoc" (2,50). Rezultatele la Bacalaureatul de anul acesta au fost foarte slabe la aceste licee: 23 de promovati din 309 candidati la "Dimitrie Gusti", 19 din 183 la "Petru Poni" si 26 din 162 la "Dumitru Motoc".

Rezultate finale Bacalaureat 2014: Rata de promovare de peste 60%

Pentru a-i ajuta pe cei care nu au luat Bacalaureatul, statul a pregatit doua masuri: inca o sesiune de examen si meditatii gratuite la proba sau probele de bacalaureat nepromovate.

"In cazuri temeinic justificate, se poate organiza o sesiune de bacalaureat speciala, aprobata prin ordin al ministrului educatiei nationale (...) In situatia in care absolventii studiilor liceale nu au sustinut, nu au promovat examenul national de bacalaureat, acestia pot beneficia de cursuri de pregatire pentru examenul de bacalaureat, organizate la nivelul unitatilor de invatamant liceal, precum si la nivelul institutiilor de invatamant superior acreditate", prevede, astfel, recenta ordonanta de modificare a Legii educatiei.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2029 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cel mai cinstit guvern sa bage o lege prin care diplomele sa fie

impartite tuturor copiilor inca din maternitate !
Dragnea sa imparta cate o basculanta de diplome pe cap de locuitor !
Vanghelie sa fie specialistul national , scafandru-cosmonaut si sa pregateasca generatiile pentru meseria viitorului ( Romania anilor 8000 )

 

!!!???!!!

Cand in capitala tarii, de ani de zile este primar de sector un om care nu stie sa conjuge verbul "a fi", la ce te poti astepta sa se intample in viata culturata a romanilor?
Mai e de mirare ca manelele au ajuns hituri, iar incultura nu mai constituie un...impediment in imbogatirea unora numai si numai din evaziune fiscala?
Raman stupefiat de "nivelul" la care a ajuns sistemul de invatamant din tara, si-mi reamitesc cu profund respect de emotiile prin care am trecut la examenul de admitere la liceu in 1961, dar mai ales de examentul de maturitate sustinut patru ani mai tarziu!
In prezent, cand la liceu sunt admsi elevi cu medii de 2, 3, 4..., disparand concurenta si bac-ul este trecut de cativa elevi dintre sute inscrise la examene, insistandu-se pe promovare prin nu stiu cate sesiuni, cum sa nu rezulte un primar de sector al capitalei precum Vanghele?
Sa ne mai miram ca in scaunele ministeriale ajung fel de fel de personaje numite politic si chiar in cel de prim ministru unu' ce n-are alta preocupare decat demiterea presedintelui tarii?
Consider ca si mai trista este probabilitatea ca acest prim ministru sa devina, dupa alegerile prezidentiale din toamna primul om al statului!
Nu suntem in stare sa scoatem la iveala oameni competenti, adevarati patrioti, pe care sa-i punem in fruntea societatii noastre? Cati ani de zile vor fi necesari pentru ca-n parlament sa ajunga numai cei ce ne reprezinta interesele?
...am inceput sa visez!
Cu atatea "succesuri" romanesti ajunse pana-n parlamentul Europei, raman consecvent ideii ca n-am sa mai apuc alte vremuri schimbate fata de cele ale ultimilor 25 de ani.

 

Grav!Si care ar fi fost alternativa?

E de vină numai actuala(cu al cărui demers eram in
temă din 2000-2004)ori toate s-au ostenit să se facă liceul fără competitie!
Si care sunt impertinentii care se miaună de ce bacul e o prăpastie intre viata lipsită de griji a multor liceeni si viata in"civilie".Si hai săle dăm si bani de somaj,că nu au de tigări si alte "dulciuri".
Si unde să fi mers cu trei la 15 ani?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor