Ancheta in cazul fiului unui primar notat cu 10 la limba romana, la Evaluarea Nationala

Joi, 21 Iulie 2016, ora 21:18
9640 citiri
Ancheta in cazul fiului unui primar notat cu 10 la limba romana, la Evaluarea Nationala
Foto: Arhiva/Ziare.com

Procurorii DNA au declansat o ancheta in cazul fiului unui primar din judetul Suceava, notat cu 10 la proba de Limba si literatura romana a Evaluarii Nationale.

Asta dupa ce conducerea Inspectoratului Scolar Judetean a constatat ca elevul a fost mediocru in gimnaziu, iar scrisul din teza la romana difera de cel din lucrarea la matematica.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Suceava, cercetarile in acest caz au fost incepute in urma sesizarilor facute de catre parintii mai multor elevi ai Scolii Gimnaziale Prelipca, din orasul Salcea.

Acestia au reclamat ca fiul primarului din localitate, Stefan Lungu, a luat nota 10 la proba de limba romana a Evaluarii Nationale, desi acesta ar fi fost un elev mediocru la scoala.

In urma primelor verificari, Comisia de ancheta a constatat ca Stefan Lungu a avut medii de 5 si 6 la limba romana si matematica in anii de studiu la gimnaziu.

In consecinta, reprezentantii ISJ au continuat cercetarile si au cerut inregistrarile video din timpul examenului sustinut de fiul primarului din Salcea.

"Membrul comisiei de examen care a fost in sala sustine ca acele camere video de supraveghere au functionat in timpul sustinerii lucrarilor de catre elevi, insa s-a constatat ca inregistrarile nu au fost salvate pe computerul din centrul de examen.

Am luat legatura cu reprezentantii ISJ Botosani, avand in vedere ca centrul de evaluare (corectare - n.red.) pentru lucrarile din Suceava a fost in judetul vecin. Din ceea ce ni s-a comunicat, scrisul din cele doua teze (limba romana si matematica - n. red.) ale elevului in cauza difera, motiv pentru care au fost sesizate organele abilitate", a declarat, joi, inspectorul general al ISJ Suceava, Gheorghe Lazar.

Inspectoratul Scolar Botosani a depus plangere la Parchetul Tribunalului Botosani, insa institutia si-a declinat competenta catre Serviciul Teritorial Suceava al Directiei Nationale Anticoruptie.

Pe langa nota 10 la romana, Stefan Lungu a fost notat cu 8,25 la matematica, obtinand media generala 9,12.

Reprezentantii Ministerului Educatiei au declarat ca, daca se va dovedi ca este vorba despre o frauda, lucrarea de 10 va fi anulata si notata cu 1.

Citeste si Zeci de elevi cu medii peste 7 au ramas nerepartizati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#fiu primar evaluare nationala ancheta, #ancheta fiu primar Salcea, #nereguli evaluare nationala 2016, #incidente evaluare nationala 2016 , #evaluare nationala 2016
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
Plagiatul e in floare...PONZO de gorj a dar tonul!!