Ziare.com

Evaluarea Nationala 2017 - Iata subiectele la Matematica

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 16:45

   

Evaluarea Nationala 2017 - Iata subiectele la Matematica
Elevii care au absolvit clasa a VIII-a, circa 140.000 la nivelul intregii tari, au sustinut, miercuri, proba la matematica.

Au avut de rezolvat trei subiecte. Primul subeict a fost de tip grila, de algebra si geometrie, al doilea cerea construirea unei figuri geometrice si rezolvarea unor exercitii de algebra.

Al treilea subiect, cel mai complex, cerea elevilor sa calculeze, pe baza unei figuri, aria laterala a unui cilindru, dar si valoarea sinusurilor unui unghi. Tot la acest subiect, elevii au trebuit sa demonstreze ca doua drepte sunt perpendiculare si sa calculeze perimetrul unui dreptunghi.

Vezi si baremele de evaluare si notare.

Dupa afisarea rezultatelor, luni, 26 iunie, dupa ora 16.00, pot fi depuse contestatii. Rezultatele finale vor fi afisate pe 30 iunie.

Amintim ca luni elevii de clasa a VIII-a au sustinut proba scrisa la Limba si literatura romana.

Joi, 22 iunie, elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna vor sustine proba scrisa la Limba si literatura materna.

Conform datelor centralizate de Ministerul Educatiei Nationale, la Evaluarea Nationala din acest an s-au inscris 144.890 de candidati, dintre care 144.740 din seria curenta si 150 din seria anterioara, iar examenul este organizat in 4.164 de centre.

Una dintre noutatile acestui examen este ca ponderea mediei de la Evaluarea Nationala creste de la 75% la 80%, iar notele de la clasa vor reprezenta doar 20%, in loc de 25% din media de admitere in clasa a IX-a, asa cum era pana acum.

De asemenea, o alta noutate este ca s-a modificat si un aspect de notare la examenele nationale, mai exact a fost indepartata prevederea din metodologia de desfasurare a examenului de Evaluarea Nationala si a Bacalaureatului care spunea ca trebuie sa existe o diferenta de 0,5 puncte intre nota initiala si cea finala, de dupa contestatie, pentru ca nota sa fie modificata.

Acum, nu va mai fi luat in calcul niciun barem pentru modificarea notei, nota finala fiind cea dupa contestatie. La depunerea contestatiei, elevii vor da o declaratie scrisa in care isi vor asuma ca in urma recorectarii lucrarii nota initiala poata sa scada.

Ministerul Educatiei Nationale a anuntat ca a pus la dispozitia celor implicati in acest examen, incepand de luni, linia TELVERDE 0800801100, numarul de telefon putand fi apelat gratuit. Numarul 0800801100 va fi disponibil zilnic, pe toata durata desfasurarii examenului, intre orele 8:00 -16:00 (luni-joi) si 8:00-14:00 (vineri), precizeaza Ministerul Educatiei.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3241 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cariera tehnica ...Top-UE-Vest ...>5.000 euro/luna ...cliseu-kk-mate

IT-kk-Vianu & Co ...licee de elita ...>20 promotii creiere spalate
it ...penultimii din UE ...statistici oficiale

kk-mate ...it-vianu ...tineri pierde vara ...o aplicatie 3d-android se poate ...?

"olimpicii de la vianu & co" ...kk-mate
...electronica, programare ...handicapati tehnic

cariera top-ue-vest
...degeaba schimbi macazul la facultate ...tardiv
... ...kk-mate NU tine loc de programare ...10 ani pierduti
... ... ...ue-vest ...exclus top ...garant mediocru ...mana 2-a

it ...penultimii din ue
...spalat creiere ...kk-mate ...cliseul ideal

vrei cariera top-ue-vest
...schimba macazul la gimnaziu
... ...activitatile extraScolare programare ...NU kk-mate

votati ca fraieri
...

 

Subiecte

Sunt rezonabile spre nivel...mediu.
Pe undeva este mai bine ca primesti mai multe exercitii si poti arata ceva.
Mai ramane sa te poata intretine parintii la scoala!

 

IT-creiere spalate Vest-5000 euro/luna ...KK-Mate-Detergent puternic

votati ca fraierii
...ma amuza

...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor