Ziare.com

Perlele la Evaluarea Nationala 2017: Din cate aproximez io ultimul vers nu are mai mult de 5 centimetri

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 15:06

   

Perlele la Evaluarea Nationala 2017: Din cate aproximez io ultimul vers nu are mai mult de 5 centimetri
Dupa ce au dat, luni, proba scrisa la limba romana, au iesit la iveala si perlele pe care elevii de clasa a VIII-a le-au scris pe foile de examen.

Un elev a scris ca sinonimul cuvantului "melodie" este "muzicuta", iar cratima se foloseste "cand tie (sic!) lene sa vorbesti".

Dupa corectarea lucrarilor la limba romana, profesorii au descoperit ca si anul acesta, elevii care au sustinut evaluarea nationala s-au intrecut in greseli, multi dand dovada de dezinteres fata de primul examen important din viata lor.

De exemplu, un elev a considerat ca "principalul mod de descriere este naratiunea. Autorul exprima sentimentul de admirare pentru vara".

Elevii au avut de scris si sinome ale unor cuvinte care apar in poezia "Ploaia" de Magda Isanos. Un absolvent de gimaziu a scris ca sinonimul cuvantului "melodie" este "muzicuta", iar altul a explicat ca "in poezie este povestit un tablou cu arhaisme".

Explicarea cratimei le-a pus, din nou, probleme elevilor, unul dintre ei spunand ca "nu vad alt rol al cratimei decat acela cand tie (sic!) lene sa vorbesti pui linie".

Rima si masura versurilor au fost alte cerinte care le-au ridicat semne de intrebare.

"Din cate aproximez io ultimul vers nu are mai mult de cinci centimetri", a scris un elev.

Ultima strofa rimeaza pentru ca totul se termina in "i", explica un alt scolar.
Si ultima cerinta, cea in care au avut de redactat o intamplare dintr-o competitie sportiva, a starnit explicatii amuzante.

"A venit profesorul de sport care este inalt, musculos si exigent".

Pe 26 iunie, pana la ora 16.00, vor fi afisate rezultatele, urmand, ca dupa solutionarea contestatiilor, pe 30 iunie, elevii sa primeasca rezultatele fiinale, in centrele de examen si pe evaluare.edu.ro.

Citeste si:

Perle de la simularea Evaluarii Nationale: Rolul cratimei este sa incalece doua cuvinte


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 4996 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor