Ziare.com

Au fost afisate rezultatele finale la simularea Evaluarii Nationale: Doar jumatate dintre elevii de a VIII-a au obtinut nota de trecere

Sambata, 23 Martie 2019, ora 12:33

   

Au fost afisate rezultatele finale la simularea Evaluarii Nationale: Doar jumatate dintre elevii de a VIII-a au obtinut nota de trecere
Rezultatele finale inregistrate la simularea Evaluarii Nationale arata ca 53% dintre elevii de clasa a VIII-a au obtinut medii peste 5, iar 28 dintre ei au luat 10, conform datelor anuntate sambata de Ministerul Educatiei.

La simularea probelor scrise din cadrul Evaluarii Nationale pentru elevii claselor a VIII-a (EN VIII), desfasurata in perioada 11 - 13 martie au participat, in premiera, si elevii claselor a VII-a.

Au participat la toate probele 164.264 de elevi de clasa a VIII-a (din totalul celor 175.463 de elevi inscrisi in clasa a VIII-a), respectiv 168.108 elevi de clasa a VII-a (din totalul celor 182.207 elevi inscrisi in clasa a VIII-a).

La simularea sustinuta de elevii claselor a VIII-a, 87.225 de elevi au obtinut medii mai mari sau egale cu 5, ceea ce reprezinta 53,1% dintre elevii prezenti la toate probele (164.264), procent net superior celui inregistrat anul trecut (47%).

Pe transe de medii, se inregistreaza urmatoarea situatie statistica: 23.176 de medii intre 5 si 5,99, 22.366 de medii intre 6 si 6,99, 19.734 de medii intre 7 si 7,99, 15.330 de medii intre 8 si 8,99, 6.591 de medii intre 9 si 9,99, respectiv 28 de medii 10.

In privinta disciplinelor de examen, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 a fost de 69,1% (63,1% in 2018) la Limba si literatura romana, respectiv de 39,4% (33,1% in 2018) la Matematica. La proba de Limba si literatura materna, 85,9% (82,6% in 2018) din elevii prezenti au primit note peste 5.

Ratele de prezenta pe discipline au fost urmatoarele: 94,95% (166.590 de elevi dintr-un total de 175.463 de elevi de clasa a VIII-a) la Limba si literatura romana, 93,55% (9.797 de elevi dintr-un total de 10.473 de elevi eligibili) la Limba si literatura materna si 94,31% (165.477 de elevi) la Matematica. 16 elevi au fost eliminati din cauza unor tentative de frauda.

Elevii de a VII-a

Simularea sustinuta pentru prima data si de elevii claselor a VII-a a relevat o rata a mediilor mai mari sau egale cu 5 de 52,4% (88.117 elevi din 168.108 elevi prezenti la toate probele).

Pe transe de medii, s-a consemnat urmatoarea distributie statistica: 29.039 de medii intre 5 si 5,99, 26.276 de medii intre 6 si 6,99, 19.352 de medii intre 7 si 7,99, 10.586 de medii intre 8 si 8,99, 2.852 de medii intre 9 si 9,99, respectiv 12 medii 10.

Pe discipline, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 a fost de 64,2% la Limba si literatura romana, 42,8% la Matematicasi 76% la Limba si literatura materna.

Rata de participare in ansamblu a fost, in medie, de 93,6 %. 15 elevi au fost eliminati din cauza unor tentative de frauda.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral in vederea adoptarii unor masuri adecvate pentru imbunatatirea performantelor scolare. La solicitarea scrisa a elevului sau a parintelui/tutorelui, notele obtinute la simularile nationale pot fi trecute in catalog.

Vezi si Andronescu: Rezultatele de la simularea Evaluarii Nationale sunt teribil de nemultumitoare


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 5371 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Demisia ministrului educatiei este singura reactie normala in

urma acestei catastrofe. Este evident ca Educatia este la pamant si ca ministrii responsabili sunt niste incapabili.
De 30 de ani ati reusit sa distrugeti educatia care exista chiar pe vremea comunismului. Nu vi se pare ceva FOARTE GRAV?

 

Doar jumatate dintre elevii de a VIII-a au obtinut nota de trecere.

Bun si ce " nenorocire- i asta????? In Germania nu scriu ziarele despre acest lucru....
Cealalta jumatate se va indrepta spre scolile de meserii si astfel Romania va avea,insfarsit muncitori si meseriasi calificati.In timp ce in Germania se anunta anual 40.000 de elevi ptr scolile de meserii,profesionale in Romania daca sunt 8.000 sunt multi.
In Romania toti vor sa isi vada copii: Doctori,Avocati sau...Preoti.

 

Analfabeti

@ Flying_Dutchman

Si la scoala de meserii trebuie sa stii sa scrii, plus aritmetica si geometrie de baza.
Altfel nu intelegi nimic din ce ti se preda, nu stii sa scrii o chitanta.

Dar pentru ca in Romania mesterii nu dau chitanta pentru banii pe care
ti-i iau, ei pot fi si analfabeti.

Dar e usor de inteles analfabetismul functional cand avem prim ministru o fiinta care nu a luat examenul de treapta, cel mai usor examen din tot procesul scolar.

Veorichea nu are nevoie de treapta,

ca nu se trage cu tramvaiu... Si nici sa scrie chitate nu trebe, ca i-a facut Zdragnea cancelarie :)

Examenul de treaptă nu era peste tot ușor.

Dacă la o specialitate rămaneau 50% din locuri, concurența era mare și subiectele pe măsură. Mai ales că nu erau mult hulitele subiecte unice. Așa liceele iși alegeau elevii.
Mulți dacă știau că nu fac față la treaptă, plecau chiar la alt liceu. La facultăți era la fel. De ce nu făceau toți medicină, automobile rutiere sau calculatoare? Nu cumva datorită concurenței la examene? De juridică nu vorbim, că era intai concurs de dosare.
Pană nu demult erau examene și la clasa a V-a. Eu cred că sistemul de invățămant a fost nenorocit de lipsa competiției. Cu medii generale și repartiții cu nota 2 mergem doar la vale. Cadouri pentru cadrele didactice să nu "strice media puișorilor", fundații ale comitetului de părinți, preparații la greu, evaluări anemice, ăsta e invățămantul nostru. Incununarea sunt facultățile unde cumperi diploma și doctoratele plagiate! Tot inainte!

Deosebirile dintre epoca prezenta si "Epoca de Aur"...

... in invatzamantul din Romanica sunt, in mare, urmatoarele:

1) Invatzamantul din Romanica era mult mai bun in timpul Epocii de Aur (aia a lu' nea Nicu Impuscatu'), si

2) Steagurile rosii ale PCR au fost inlocuite cu steagurile albastre ale kolhozului UE.

Cam atat... :)

Intoarce-te la binefacerile "comunismului"

Stai in kolhozul tau,tristule.

"Ievaluarea" nationala dovedeste ca pzdistii si-ai respectat planul

de distrugere a educatiei si de pregatire a somerilor de maine, electori traditionali ai mafiei rosii. PSD nu moare, psd se transforma, vorba lui Margineanu: Jeana Tuberculoasa!
https://www.youtube.com/watch?v=oIBFZ5ZoQSQ

 

@mosgerila esti pe delaturi cu acest comentar.Nu PSD ul a

facut dezastru din ecucatia romaneasca,ci " filozofii neamului" in frunte cu gasca g.d.s. care aui ceput vanatoarea de vrajitoare,dupa 1989 pentru a se sustrage ei insasi de latrecutul lorde linhgatori in koor al p.c.r. ului.
In primul rand haitel de procurori moralipostdecembristi s-au napustit cu violenta proletaraadupra lui Sadoveanu facandadin monumentala opera sadoveniana carne tocata,ajunngand adtazi ca toate romanele,uniceleromanice istorice romanesti,sa nu mai fierecomandatein liceu....Asemenea tragedie se poate intampla numai in aceasta tara balcanica,de la periferia Europei. L am dat pe Sadoveanu la cosul de gunoi si am ramas cu Cartarescu.....
vai de capul nostru de popor dobbitoc.
p.s. nota bene: nu sunt pesedist,ca sa i ling in koor,dar nici prodt ca da nu vad cum stau cu adevarst lcrurile.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor