Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Aproape 20% dintre candidatii la titularizare au lipsit de la proba scrisa

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 18:31
1851 citiri
Aproape 20% dintre candidatii la titularizare au lipsit de la proba scrisa

Aproape 20% dintre cei peste 49.000 de candidati inscrisi la concursul de titularizare in invatamantul preuniversitar au fost declarati absenti de la proba scrisa, care a avut loc miercuri, anunta Ministerul Educatiei.

La ora 10.00, ora inceperii examenului, s-au prezentat 39.649 candidati, adica 80,58% din totalul celor inscrisi.

Rate ridicate de prezenta s-au inregistrat in judetele Giurgiu (92,01%), Harghita (90,48%), Ilfov (89,90%), Sibiu (88,65%) si Iasi (88,53%), la polul opus situandu-se judetele Bihor (72,53%), Valcea (74%), Vrancea (74,42%), Arges (74,75%) si municipiul Bucuresti (74,48%), mai precizeaza reprezentantii Ministerului Educatiei.

Proba scrisa s-a desfasurat in 93 de centre din tara, iar lucrarile securizate prin cod de bare vor fi evaluate in 11 centre zonale de evaluare pe discipline.

Anul acesta sunt scoase la concurs 5.278 de posturi didactice/catedre vacante titularizabile, respectiv 49.229 posturi didactice/catedre vacante/rezervate netitularizabile.

Cele mai cautate discipline sunt cele de institutori/invatatori si cele pentru consiliere psihopedagogica, economic, administratie, posta, mecanica, limba si literatura romana, psihopedagogie speciala, agricultura-horticultura, maistri instructori, educatie fizica si sport.

Rezultatele concursului, afisate in 16 iulie

Rezultatele concursului vor fi afisate in 16 iulie, la sediul institutiei de invatamant unde s-a desfasurat concursul. Inregistrarea contestatiilor si transmiterea acestora comisiei de rezolvare a contestatiilor vor avea loc in intervalul 16-18 iulie, iar afisarea rezultatelor finale obtinute de candidati are ca termen data de 20 iulie.

Etapa I de repartizare - repartizarea in sedinta publica, la nivel de centru de concurs/unitate de invatamant, a candidatilor care au obtinut cel putin nota 7,00, pe posturile didactice/catedrele vacante titularizabile se realizeaza in perioada 21-22 iulie.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#examen titularizare 2010, #candidatii lipsa proba scrisa , #examene