Ziare.com

Dascalii nu cred ca testele initiale vor imbunatati rezultatele la examene

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 14:07

   

Dascalii nu cred ca testele initiale vor imbunatati rezultatele la examene
Majoritatea cadrelor didactice, mai precis peste 83% dintre acestea, nu cred ca rezultatele la examenele nationale se vor imbunatati datorita testelor initiale, arata un sondaj efectuat de Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI).

Dascalii spun ca principalele solutii de imbunatatire sunt modificarea programelor scolare (indicata de 49,48% dintre respondenti), examenele diferentiate (27,49%) si un interes mai mare din partea parintilor (20,96%).

In privinta costurilor pentru aplicarea acestor teste initiale (hartia, multiplicarea testelor), cei care au participat la sondaj au spus ca ele au fost suportate de cadrele didactice (52,23%), de scoala 30,24% sau de comitetul de parinti (12,37%). Doar 5% dintre profesori a declarat ca aceste costuri au fost acoperite de Inspectoratul Scolar sau de Ministerul Educatiei.

Elevii claselor II-XII au sustinut in septembrie, la doua saptamani de la inceperea anului scolar 2011-2012, testele de evaluare initiala la materiile de baza, rezultatele obtinute urmand sa fie utilizate ca reper pentru masurarea progresului scolar. Pentru elevii din anii terminali, testele au avut specificul evaluarilor nationale, respectiv cel al bacalaureatului.

Sursa: rNews

Articol citit de 960 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

testele nu au fost suportate financiar de catre stat?

da' noi pentru ce platim impozite care se strang la minister? sa nu mai ia banii pentru educatie si atunci punem ban pe ban si dam copii la scoli particulare unde stiu de la inceput ce primesc si cat platesc.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor