Ministerul Educatiei face baza nationala de date cu subiecte de examen

Sambata, 08 Octombrie 2011, ora 17:28
1496 citiri
Ministerul Educatiei face baza nationala de date cu subiecte de examen

Ministerul Educatiei are de gand sa infiinteze o baza de date care sa cuprinda toate subiectele de examen date de profesori la clasa.

Primul pas a fost introducerea testelor de evaluare initiala care au avut loc la inceput de an scolar in institutiile de invatamant preuniversitar.

Oana Badea, secretarul de stat in Ministerul Educatiei, a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca vor fi introduse in aceasta baza de date nationala toate testele create de fiecare profesor. Astfel va aparea o banca de instrumente de evaluare unica.

"Tocmai pentru ca exista, de prea mult timp, discutii in jurul subiectelor formulate de CNEE (Centrul National de Evaluare si Examinare - n.r.), am dorit ca, in elaborarea subiectelor, sa se tina cont, in primul rand, de experienta la clasa a fiecarui profesor. Cu siguranta, testele primite ne vor sprijini in adaptarea evaluarii la profilul fiecarui elev, evitand, poate, anumite disfunctionalitati. Asta nu inseamna, insa, ca sistemul isi propune renuntarea la standarde", a precizat Oana Badea.

Scopul final al initiativei este adaptarea programului de invatare la particularitatile elevului.

"Colegii nostri nu mai fac ceea ce se intampla trist pana acum: redactau o planificare perfecta, intalneau la clasa elevi cu particularitati individuale si de grup, dar se chinuiau si ei, si elevii lor, sa respecte minunatul document. Ceea ce spunem in 2011 e ca, in cele 10 saptamani de scoala ramase pana la sfarsitul semestrului, dascalul preda exact cat poate sa asimileze elevul din fata sa", a explicat secretarul de stat.

Testele initiale au fost atacate de sindicalisti. Secretarul general al FSLI, Liviu Marian Pop, considera ca scoala a fost "bulversata" de testele initiale si a acuzat ca modelele de subiect venite de la Capitala au fost "gresite" si "in afara programei".

"Aceste modele sunt gresite stiintific, in afara programei sau, la unele discipline, chiar lipsesc. Un serviciu national care numai cu asta se ocupa nu are voie sa faca aceste greseli. Tot acest serviciu va reverifica, de luni, testele pe care noi le-am dat in unitatile scolare. Ce incredere mai pot avea dascalii din Romania cand cei care trebuie sa dea niste modele impecabile le dau gresite, iar ulterior vor verifica acele teste pe care le-am dat noi?", a spus Pop.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#baza de date examen, #subiecte teste initiale, #Ministerul Educatiei baza date , #examene