Copii batuti la o gradinita ilegala dintr-un cartier de lux din Bucuresti

Vineri, 25 Martie 2016, ora 15:34
4490 citiri
Copii batuti la o gradinita ilegala dintr-un cartier de lux din Bucuresti
Foto: Digi24

Directorul gradinitei private Flipper-Garden din Bucuresti este cercetat de Politie fiind acuzat ca ar fi batut mai multi copii. Imaginile in care femeia maltrateaza copiii au fost surprinse de camerele de supraveghere montate in cladire si date publicitatii.

In imagini, se vede clar cum femeia trage de par un copilas si il loveste peste fata, timp in care si tipa la el. Mai mult, il duce apoi intr-un colt unde il bruscheaza violent. In alte imagini, aceasta intra in dormitorul copiilor si ii ia pe doi dintre ei din patut, ii trage puternic de maini si ii da afara, relateaza Digi24, care prezinta imaginile mentionate.

Ca urmare a plangerilor formulate de parinti, politistii au descins la gradinita din Cotroceni si i-au audiat pe angajati, iar ulterior pe director.

"Politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5, au pus in aplicare un mandat de perchezitie domiciliara in municipiul Bucuresti si un mandat de aducere, intr-un dosar privind savarsirea infractiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Din datele si probele administrate intr-o cauza, intemeiata pe sesizarile a doua persoane, a rezultat presupunerea rezonabila ca directorul unei institutii particulare de invatamant prescolar a exercitat acte de violenta asupra a doi minori inscrisi in programul de invatamant. Persoana vizata urmeaza a fi audiata la sediul Sectiei 17 Politie", se arata intr-un comunicat remis presei de Politia Capitalei.

In ciuda dovezilor greu de contestat, mai multi parinti i-au luat apararea directorului gradinitei, spunand ca propriii lor copii sunt tratati foarte bine si nu au avut niciodata probleme.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Bucuresti, Marian Banu, a declarat la Digi24 ca gradinita "nu este acreditata si autorizata de ARACIS si functioneaza in afara legii, nu este si nu intra in evidenta ISMB".

Din acest motiv, inspectoratul nu poate face nimic, a explicat el, cercetarile privind faptele de violenta fiind de competenta politiei.

In mod surprinzator, Marian Banu sustine ca parintii ar fi cei datori sa verifice daca gradinitele la care isi inscriu copiii functioneaza legal.

"E datoria parintilor sa ceara documentele si aprobarea din cadrul Agentiei pentru asigurarea calitatii in invatamantul preuniversitar. Este documentul fundamental, toate aceste gradinite sunt postate pe site-ul ARACIS si numai acestea au dreptul sa functioneze", a precizat Marian Banu.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#copii batuti gradinita Flipper , #gradinita
Comentarii