Ploua prin acoperis intr-o gradinita inaugurata la alegerile locale. Alte cateva zeci de scoli nu au aviz ISU

Luni, 05 Septembrie 2016, ora 19:12
3029 citiri
Ploua prin acoperis intr-o gradinita inaugurata la alegerile locale. Alte cateva zeci de scoli nu au aviz ISU
Foto: Arhiva Ziare.com

O gradinita din judetul Dolj, inaugurata inaintea alegerilor locale din luna iunie, nu isi va putea deschide portile pentru copii intrucat nu a fost facuta receptia finala a lucrarilor.

Si asta pentru ca dupa ce autoritatile au taiat panglica inaugurala, in luna iunie, la gradinita din Desa au descoperit ca ploua prin acoperis in mai multe clase, iar in una dintre ele s-a umflat parchetul.

"Sunt cateva scoli care au fost construite fie pe programe europene, fie din bugetul administratiei locale si care nu au primit aviz din diverse motive. De exemplu, este o gradinita pe care am inaugurat-o in aceasta primavara, la Desa, inteleg ca nu a primit avizul, voi merge si acolo sa vedem exact despre ce este vorba", a declarat Lavinia Craioveanu, inspector scolar in Dolj.

Primarul comunei Desa, Gabriel Badoiu, sustine ca nici nu s-a depus documentatia pentru solicitarea avizului din cauza ca nu a fost facuta receptia finala a lucrarilor.

"Inaugurarea a fost facuta inainte de alegerile locale, eu nu eram primar in mandatul trecut. Gradinita nu poate functiona din cauza ca nu s-a facut receptia lucrarilor. Am descoperit ca ploua prin acoperis in mai multe clase, intr-una din clase parchetul s-a umflat din cauza ca apa a intrat pe la chedarul ferestrelor", a declarat primarul comunei doljene Desa, Gabriel Badoiu.

O situatie aparte este si la Colegiul National "Stefan Velovan", din municipiul Craiova, unde fosta conducere a unitatii de invatamant a solicitat infiintarea a patru clase 0.

"Pentru clasa pregatitoare au fost inscrisi 116 elevi, in patru clase solicitate de catre scoala si alocate de Inspectoratul Scolar, numai ca, in urma verificarii claselor, s-a constatat ca dotarea cu mobilier corespunzator este doar pentru 64 de elevi. Peste o saptamana, acesti copii vor intra in clasa si ei trebuie sa aiba bancutele pregatite. Voi sta de vorba cu noua conducere pentru a vedea daca s-a gasit o solutie", a mai spus Lavinia Craioveanu.

Autoritatile locale din judetul Dolj au reusit sa obtina avize de functionare din partea Directiei de Sanatate Publica Dolj pentru mai multe unitati de invatamant, insa sunt scoli si gradinite care isi vor primi elevii la 12 septembrie fara a detine acest document.

"Exista un numar de sase unitati cu personalitate juridica si 45 de structuri care nu au aceste avize si care nici nu le pot obtine deoarece toaletele nu sunt in incinta unitatii de invatamant si nu exista apa curenta. Pentru aceste situatii, am inaintat catre primariile localitatilor respective, adrese prin care le solicitam sprijinul si in masura in care exista posibilitatea, in exercitiul financiar urmator, adica in anul 2017, sa fie luata in calcul investitia in aceste toalete pentru ca si scolile respective sa primeasca avize sanitare", a declarat Lavinia Craioveanu, inspectorul scolar general al ISJ Dolj.

Reprezentantii ISJ Dolj mai sustin ca 33 de unitati de invatamant cu personalitate juridica si 31 de structuri scolare nu au primit avizul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta pentru functionare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#gradinita Desa Dolj nefunctionala, #deschidere an scolar aviz ISU , #gradinita
Comentarii