Ultimul an de gradinita ar putea deveni obligatoriu

Vineri, 20 Mai 2016, ora 14:57
2527 citiri
Ultimul an de gradinita ar putea deveni obligatoriu
Foto: Arhiva Ziare.com

Ultimul an de gradinita ar putea deveni obligatoriu, a declarat vineri ministrul Educatiei, Adrian Curaj, cu ocazia unei dezbateri despre educatia timpurie.

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a declarat ca grupa mare de la gradinita ar urma sa devina obligatorie in curand. De altfel, nu demult, fostul ministru al Educatiei Remus Pricopie declara ca gradinita va deveni obligatorie pas cu pas, insa lucrul acesta nu s-a mai materializat.

"Ma astept ca, in curand, ultimul an de gradinita sa devina obligatoriu. Altfel, doar spunem ca este importanta educatia timpurie, dar nu avem coerenta in a face pasii necesari", a declarat Adrian Curaj in cadrul dezbaterii "Parteneriatul public-privat pentru educatia timpurie, o sansa pentru competitivitatea economica a Romaniei".

Tichet de 50 de lei pentru copiii saraci care merg la gradinita

La randul sau, Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF in Romania, a vorbit despre studiile internationale care arata ca educatia timpurie este decisiva in dezvoltarea mintala a copiilor si efectele acestei educatii se vor vedea pentru tot restul vietii.

"O serie de studii internationale in domeniu au demonstrat ca educatia prescolara reprezinta una din cele mai bune investitii pe care le poate face o tara. O astfel de investitie are un randament insemnat, fiecare dolar investit generand intre sase si 17 dolari. Copiii care beneficiaza de educatie timpurie au sanse mari sa finalizeze invatamantul obligatoriu.

Romania a inregistrat progrese semnificative in acest sens in ultimii zece ani. Participarea in invatamantul prescolar a copiilor cu varste intre 4 si 6 ani a crescut la 86%", a spus Sandie Balnchet.

Reprezentantul UNICEF a explicat ca Romania ar trebui sa investeasca mai mult in educatia timpurie, iar investitia ar trebui sa vizeze doua obiective clare: cresterea participarii la o educatie timpurie a copiilor vulnerabili din comunitatile sarace si imbunatatirea calitatii invatamantului.

De asemenea, pentru a atinge aceste obiective, cadrele didactice si directorii de gradinite si scoli ar trebui sa beneficieze de o pregatire mai buna.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#gradinita obligatorie copii , #gradinita