Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fost sef de la Criminalistica: Scoala pe acasa e o idiotenie! Copii de eprubeta care vor pali la primul viscol

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 23:04
6600 citiri
Fost sef de la Criminalistica: Scoala pe acasa e o idiotenie! Copii de eprubeta care vor pali la primul viscol
Foto: Arhiva/Pixabay

Psihologul criminalist Tudorel Butoi, fostul sef al laboratorului psihologic de detectie a comportamentului simulat din Serviciul criminalistic al Politiei Capitalei, a declarat, luni, ca scoala facuta acasa este "o idiotenie", un sistem care creste copii "in eprubeta", "ca o floare de sera care va pali la primul viscol".

"Scoala pe acasa este o idiotenie. Este, din punctul meu de vedere, un act ratat si un abandon al obligatiilor institutiilor publice. Scoala pe acasa iti da socializare? Iti da tie experienta colectivelor, a strazii? Ne apucam acum sa aplecam urechea la niste oameni care-si dau si ei cu parerea, chiar parinti fiind?", spune psihologul criminalist Tudorel Butoi.

Declaratia a fost facuta la o conferinta din cadrul Saptamanii Prevenirii Criminalitatii, organizata de Politia Romana. Butoi a spus ca infractorii periculosi pe care a avut ocazia sa-i intalneasca in timpul carierei sale de ofiter de politie au avut probleme in trecut, proveneau dintr-o familie dezorganizata, au avut carente majore in educatie si nici nu au avut o "tusa corectoare din partea scolii sau a bisericii".

"Sa nu existe, cultivate in acest copil, care va creste intr-o eprubeta: competitia, studiul in oglinda cu ceilalti din comunitatea respectiva, ambitia. Vreti sa facem o floare de sera si sa iasa in societate, la primul viscol sa se paleasca? Ori vreti sa avem copii competitivi, sa invete de mici ce inseamna o societate care are conflicte, sa fie pregatit acel copil?", mai spune Tudorel Butoi.

Colonel in rezerva, Butoi a fost seful laboratorului psihologic de detectie a comportamentului simulat din Serviciul criminalistic al Politiei Capitalei.

Pe 16 septembrie, cantareata Dana Nalbaru scria pe blogul sau ca, impreuna cu sotul sau, actorul Dragos Bucur, si cu fiica lor de noua ani, Sofia, au decis sa o retraga pe fetita de la scoala si sa invete in sistem "home schooling".

"Am retras-o pe Sofia de la scoala. De tot. Am ales ca ea sa invete in sistem home schooling despre lucrurile care ii plac si fara constrangeri, fara competitii impuse, fara note sau calificative. Ne-am gandit bine inainte de a lua aceasta decizie si ne-am facut temele inainte de a ne arunca spre un asemenea viitor", a scris Dana Nalbaru.

Postarea cantaretei a starnit numeroase reactii in presa si pe retelele de socializare.

Iata ce are de spus ministrul Educatiei pe tema home schooling, dar si ce crede psihologul despre un astfel de sistem de educatie. Afla mai multe despre cum poate un elev care a invatat acasa sa dea Bac-ul si citeste povestea unei mame care-si invata copiii acasa.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#politie punct vedere homeschooling, #Tudorel Butoi scoala acasa, #homeschooling dezavantaje, #home schooling pro contra , #homeschooling