Bursa "Bani de liceu" ajunge la toti solicitantii

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 20:58
1828 citiri
Bursa "Bani de liceu" ajunge la toti solicitantii

Bursa "Bani de liceu", constand in 180 de lei pe luna, va fi acordata unui numar total de 124.935 de beneficiari, respectiv tuturor solicitantilor care au indeplinit conditiile prevazute de lege, a anuntat, miercuri, Ministerul Educatiei.

Bursele se acorda solicitantilor care au avut un venit brut lunar pe membru de familie, realizat in ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, de maximum 150 de lei.

"Primele trei judete, in ordinea numarului de beneficiari, sunt Suceava (10.269), Iasi (8.098) si Vaslui (5.803). Elevii vor primi ajutorul financiar pe perioada cursurilor scolare, inclusiv in timpul pregatirii si sustinerii examenului de bacalaureat sau de diploma, respectiv in perioada practicii in productie.

Sumele vor fi alocate de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si vor fi distribuite beneficiarilor de catre unitatile scolare la care acestia si-au depus dosarul. Eventualele contestatii pot fi depuse in perioada 28 octombrie - 2 noiembrie, iar rezolvarea lor se va efectua intre 2 si 6 noiembrie. Bugetul alocat de minsiter pentru anul scolar 2009 - 2010 este de peste 275.000.000 lei", au mai precizat reprezentantii ministerului.

Autoritatile locale pot efectua anchete sociale pentru verificarea veridicitatii declaratiilor de venit si a celor referitoare la bunurile familiei, in cazul elevilor care solicita sprijin financiar, au mai spus reprezentantii ministerului.

Conform HG 1.095/2007, in cazul unor situatii speciale privind falsul in declaratii, comisiile de acordare a sprijinului financiar organizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant au obligatia sa sesizeze Inspectoratele de Politie si autoritatile administratiei publice locale, in vederea cercetarii si verificarii acestora.

In cazul in care aceste sesizari se verifica, acordarea ajutorului financiar va fi blocata si vor fi intreprinse demersurile legale pentru recuperarea ajutorului financiar acordat ilegal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Isterie în rândul comuniștilor din Rusia după introducerea golfului la orele de sport: ”Elevii învață respectul faţă de rivali”
Isterie în rândul comuniștilor din Rusia după introducerea golfului la orele de sport: ”Elevii învață respectul faţă de rivali”
Partidul Comunist din Rusia a criticat Ministerul Educaţiei pentru introducerea golfului la orele de educaţie fizică din şcolile ruse, informează EFE. ”Jocul de golf este o tradiţie a...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#bursa bani liceu, #burse educatie, #Ministerul Educatiei , #invatamant