Cat costa pregatirea unui copil pentru noul an scolar?

Joi, 28 August 2008, ora 09:50
1902 citiri
Cat costa pregatirea unui copil pentru noul an scolar?

In acest an, fiecare parinte va plati pentru un copil, aproape 600 de lei pentru rechizite, uniforma, echipament sportiv, la care se adauga obligatiile fata de fondul scolii.

Se pare ca cele mai mari costuri vor fi suportate de catre familiile ai caror micuti frecventeaza clasele I-IV, informeaza Gardianul.

Exista foarte multi invatatori si diriginti, care la presiunea firmelor de profil si a editurile de carte scolara, nu renunta la unele materiale auxiliare, obligandu-i pe parinti sa le cumpere cu orice pret.

Asta desi, inca de anul scolar trecut, Ministerul Educatiei a trimis in teritoriu reglementari potrivit carora un elev sa nu care in ghiozdan mai mult de 3 kilograme.

Majoritatea parintilor nu se uita la bani cand e vorba de ceea ce se cere la scoala. Dupa noile preturi afisate se poate costata ca un parinte trebuie sa scoata din buzunar aproape 150 lei numai pentru manualele si caietele cerute in clasa I si in jur de 200 lei pentru un elev in clasa a V-a, chiar 300 lei pentru unul de clasa a VIII-a.

Sunt insa si invatatori care recunosc ca materialele auxiliare nu sunt obligatorii, iar daca un cadru didactic doreste sa faca pregatire cu ajutorul acestora, trebuie sa gaseasca solutii ca asemenea materiale sa fie pastrate in scoala.

"La scoala la care predau, fiecare sala de clasa este dotata cu dulapioare moderne, cate unul pentru fiecare elev, in care sunt pastrate culegerile, blocurile de desen, acuarelele, pana si manualele.

In consecinta, pentru un elev din invatamantul primar este suficient sa poarte zilnic in ghiozdan doar trei caiete si un pachetel de mancare", a declarat pentru Gardianul Cornelia Popa, invatator la Scoala nr.194 din Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Horoscop zilnic. Vineri, 19 aprilie. Zodia care va ieși la o întâlnire
Horoscop zilnic. Vineri, 19 aprilie. Zodia care va ieși la o întâlnire
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Va fi mare...
Răspunsuri la invidia românilor. De unde au unii bani să călătorească atât? "Tenerife, 2.100 de lei pentru 7 nopți, zbor, cazare în cameră dublă"
Răspunsuri la invidia românilor. De unde au unii bani să călătorească atât? "Tenerife, 2.100 de lei pentru 7 nopți, zbor, cazare în cameră dublă"
Din cauza scumpirilor, unii români au renunțat la vacanțe sau își permit cu mari sacrificii una pe an. La cealaltă extremă sunt cei care pleacă des în vacanțe mai scurte sau mai lungi,...
#elevi, #scoala, #manuale, #caiete, #bani , #invatamant