Cinci milioane de euro pentru tineri cercetatori post-doctorali

Joi, 01 Aprilie 2010, ora 15:43
1685 citiri
Cinci milioane de euro pentru tineri cercetatori post-doctorali
Foto:Arhiva

Universitatea "Al.I.Cuza" din Iasi a lansat, joi, un proiect in valoare de peste cinci milioane euro, in cadrul caruia 80 de cercetatori post-doctorali vor beneficia de burse lunare si stagii de cercetare si documentare in activitatea de cercetare la nivel avansat.

Potrivit coordonatorilor de proiect, programul se va desfasura pe o perioada de trei ani si va fi implementat in parteneriat cu noua universitati, trei din tara si sase din strainatate din state precum Germania, Olanda, Austria si Franta.

Scopul proiectului este dezvoltarea cercetarii post-doctorale de excelenta, iar prinicipalul obiectiv consta in atragerea si motivarea tinerilor cercetatori pentru a-si dezvolta o cariera in activitate de cercetare la nivel avansat.

"Activitatile specifice se vor concretiza, intre altele, in 60 de cursuri si ateliere de lucru, 80 de stagii de cercetare/documentare postdoctorala/mobilitati externe/interne ale cercetatorilor, un workshop cu participarea unor editori de reviste cotate ISI, doua sesiuni de formare pe tematica egalitatii de gen si dezvoltare durabila. Se estimeaza ca proiectul va conduce la cresterea competitivitatii cercetarii post-doctorale si a vizibilitatii cercetarii universitare. Valoare bursei este echivalentul a 1.000 euro/luna. Selectia candidatilor va avea loc in luna mai a.c.", se arata intr-un comunicat de presa remis de directorul de proiect, prof.univ.dr. Dumitru Luca, decanul Facultatii de Fizica din cadrul Universitatii "Al.I.Cuza" din Iasi.

Valoarea totala a proiectului este de aproape 21 milioane lei, iar suma pentru anul I de derulare este de 6,8 milioane lei.

Partenerii de proiect sunt Universitatea Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea de Vest, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor Bucuresti, Universitatea Konstanz, Universitatea Friedrich Schiller din Jena, Unviersitatea de Tehnologie din Eindhoven, Universitatea Karl-Franzens din Innsbruck si Universitatea din Poiters.

Proiectul "Dezvoltarea capacitatii de inovare si cresterea impactului cercetarii prin programe post-doctorale" este finantat in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - POSDRU, axa prioritara 1, domeniul major de interventie 1.5. "Programe doctorale si post-doctorale in sprijinul cercetarii".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Universitatea Ioan Cuza Iasi, #burse cercetare post doctorat , #invatamant