Ziare.com

Elevii despre profesori: "gardieni" si "slab pregatiti"

Miercuri, 29 Octombrie 2008, ora 10:57

   

Elevii despre profesori: "gardieni" si "slab pregatiti"
Elevii din Romania ii impart pe profesori in trei categorii: "gardieni", echilibrati si "slab pregatiti", si spun ca si-ar dori ca dascalii lor sa ii respecte si sa ii inteleaga mai mult.

Unicef si Centrul Educatia 2000 Plus au incercat sa raspunda, in urma unui studiu care a durat un an de zile, la intrebarile "Cum ar trebui sa fie profesorul ideal?" si "Care este imaginea profesorilor in ochii elevilor?", informeaza Realitatea TV.

La intrebarea "Cum vezi tu un profesor ideal?", majoritatea elevilor nu au stiut sa raspunda, iar realizatorii studiului au tras concluzia ca nu doar elevii sunt de vina pentru aceasta situatie ci si profesorii, deseori extrem de distanti cu copiii.

Studiul concluzioneaza ca exista trei categorii de profesori. In prima categorie sunt profesorii absurzi, foarte exigenti, carora nu le pasa daca elevii inteleg ce li se cere si pe care elevii ii considera "gardieni de inchisoare".

Al doilea tip de profesor este cel care tine echilibrul intre exigenta si prietenie, care stie sa glumeasca, pe care il intereseaza problemele elevilor, dar impune reguli clare de comportament pe care le respecta el insusi. Mai mult, il poate convinge pe elev ca meseria de profesor este una care merita sa fie urmata.

A treia categorie sunt profesorii slab pregatiti, care isi desconsidera elevii si le spun ca sunt "bestii", "prosti", "nesimtiti", "mortaciuni", "handicapati" sau "animale".

Potrivit declaratiilor elevilor, profesorii din aceasta categorie mananca in timpul orelor, vorbesc la telefon sau citesc ziarul si nu le pasa daca elevii invata sau nu, sau si mai rau, sunt violenti, fie cu vorba, fie cu fapta.

Ce profesori sunt cei mai apreciati? Cei care stiu sa le inteleaga problemele, stau de vorba cu ei, fac lectiile interesante, ii respecta, discuta cu ei si in afara orelor, sunt exigenti, dar calmi.

Studiul a fost facut in cate patru scoli din judetele Dambovita, Giurgiu, Mures, Prahova si din Bucuresti.

Citeste mai multe despre profesori elevi pregatire respect studiu
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2629 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

A fi sau a nu fi agramat

Se zice si se scrie "sunt" nu "sant". Iar daca vrei sa folosesti forma comunista foloseste "sint". Nu face adaptari noi la forme vechi precum faci cu comentariile. Am zis.

 

 

si altii?

pt un articol echilibrat vrem sa vedem si alte categorii de bugetari cum sunt impartiti de cetateni: politistii de soferi, jandarmii de microbisti, asistentele medicale de pacienti si functionarii de cetateni... cred se impun mai multe categorii:)))

 

 

Am crescut la caldura unui invatamant si a unei culturi in care am avut si am foarte multa incredere !

Daca sarmanii nostri invatatori au batut noroaele alfabetizarii romanesti, si cate alte mizerii care numai de invatamant nu trebuiau sa tina, nu avem azi dreptul sa-i batjocorim in continuare ! Mi-am amintit in aceste zile de acei oameni mimumati, care au facut din noi "nnebunii marilor orase" , cele mai frumoase si mai adevarate "masini" zburatoare ! Cu adanca emotie si profund respect sant, am fost si voi fi alaturi de Viitorul Neamului Romanesc !

al dumneavoastra Opus9, va spune sa auzim numai de bine !

 

 

de studiat

in invatamant s-a introdus in ultimii 20 de ani, relatia democratica intre elev si profesor, in locul relatiei paternaliste, bazata pe ierarhie!

cred ca ar fi interesant de studiat efectele pe care acest lucru le are asupra calitatii invatamantului!

multe din aceste efecte sunt negative, mai ales in perioade ca aceasta, lipsita de stabilitate si viziune:

elevii nu mai sunt "tutelati" de profesori, nu mai sunt condusi, "mositi"; ci sunt considerati persoane capabile sa-si poarte singure de grija, sa distinga intre bine si rau; relatia maestru-ucenic a fost inlocuita cu o relatie contractuala intre doua parti cu drepturi si obligatii.

 

 

pacat

ca nu au si raspunderea pt. faptele lor negative

 

 

Este foarte bine venit acest articol

Evident ca sant mai toate categoriile de bugetari atinse, cumva, dar in mod special, se doreste, prin acest articol, atingerea tuturor problemelor din sectorul bugetar. Cu invatamantul este, intr-adevar, o problema, unde se formeaza caracterele copiilor nostri functie de dascal. Daca acesta nu va corenspunde cerintelor actuale, fiind bine pregatit profesional, dar si comportamental, elevii nu vor fi receptivi si vor avea tot dreptul sa-si spuna opinia sau doleantele. Daca profesorul nu se poate adapta noilor cerinte, sa fie lasat sa-si aleaga alta profesie. Stiu, insa, ca multi profesori sant mentinuti in scoli de PCR (Pile, Cunostinte, Relatii), sau sant cazuri cand, directori sau alte cadre, promoveaza persoane din anturajul familial, ce nu au nimic in comun cu educatia tinerilor elevi, chiar daca au o facultate (cum a fost cazul fostului ministru). In alte domenii bugetare, va trebui introdusa o disciplina drastica,constientizand-ule celor ce fac servicii in domeniu, ca sant platiti de noi si ca sant in serviciul nostru, nicidecum invers. Spagile, vorba repezita sau manifestarile de tergiversare, trebuiesc sa dispara ptr totdeauna din aceste servicii. Am zis.

 

 

Elevii despre profesori

Ar trebui facutemai des asemenea sondaje,de ce? Asa se vede clar cine MERITA O MARIRE DE SALARIU,ca doar legea bunului simt ne-a invatat sa nu punem in aceasi oala pe toata lumea.Vor salariul marit si unii dintre ei nu au pregatirea necesara unui cadru didactic.Faptul ca insusi elevii vad acest lucru ESTE FOARTE GRAV,ceea ce inseamna ca pregatirea lor este echivalenta cu cea a elevilor.RUSINE!

 

 

Elevii despre profesori

Probabil elevii nici nu stiu cum sa-i catalogheze pe profesori,pentru ca acesta le este nivelul.A fost odata o scoala,in Romania pe timpul nostru al celor peste 40-50 de ani,se facea scoala atunci.Acum nimic ,totul se rezuma la predarea unor lectii prin citire din manual si incarcarea elevilor cu teme pentru casa pe care de multe ori nu reusesc sa le faca.Mai mult de atat sunt profesori care incarca elevii cu note de 3 si 4 ca ulterior acestia sa vina sa-si cumpere nota de trecere,sa-a ajuns la 200 de euro o promovare la o materie.Sa nu mai vorbim de taxele pentru diferite comisioane si cercuri inventate de profesori pentru a lua bani de la elevi.Este adevarat ca salariul unora este foarte mic,dar pentru orele prestate si pentru ce fac,eu zic sa se mai lase de practicile neortodoxe si atunci toti vom fi cu ei in demersul lor.Dar pana atunci,ciocul mic,pentru ca stiu multi profesori care meritau demult sa fie inchisi pentru luare de mita.

 

 

noroaele

pacat ca nu ai invatat si gramatica.......

 

 

Pentru Zorro

Zorro-utule baiatule se pare ca tu ai fost la scoala mai mult prin WC la o pipa cu prietenii,iar lectiile le faceai
prin baruri ascultind ultima "manela" si pe stadion rontaind seminte.Spune cite carti ai in biblioteca personala sau daca ai intrat vreodata intr-o librarie ?
Un mare savat spunea: "Cu cit inveti mai mult iti dai
seama ce putin stii !"

 

 

AI INCURCAT ORDINEA !

Pentru a fii perfect comparabil , propun :
soferii despre politisti , microbistii despre jandarmi, pacientii despre asistentele medicale si cetatenii despre functionari ...

 

 

RASPUNDEREA BAT-O VINA

Ei, aici intervine DASCALUL- cel adevarat, cel cu har , iar nu cel "facut". Si mai intervine ceva .... PUTEREA EXEMPLULUI . Cum RASPUNDE un profesor care nu vine la ore , sau vine beat, sau chiar daca vine e absent ?

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor