Cum sa faci 10 facultati la "Spiru Haret"

Sambata, 18 Iulie 2009, ora 19:12
9552 citiri
Cum sa faci 10 facultati la "Spiru Haret"
Foto: Adevarul

Un bacauan de 65 de ani se poate lauda ca este licentiat in Drept, Studii Economice, Psihologie, Sociologie, Comunicare, Relatii Internationale, Jurnalism, Istorie, Afaceri Internationale si Geografie. Toate diplomele au fost obtinute la Universitatea "Spiru Haret", aflata in prezent in plin scandal.

Ioan Hanganu si-a petrecut ultimii 7 ani invatand pe branci, el cheltuind pentru pasiunea sa de a strange diplome 200.000 de lei, conform Adevarul.

Barbatul spune ca de mic era pasionat de materiile si specializarile neobisnuite. La 16 ani, cu o dispensa semnata de parinti, a inceput cursuri de pilotaj la Aeroclubul Sportiv din Bacau.

A devenit prima oara student in 1958, cand a urmat trei ani Universitatea Agronomica din Iasi.

Nu a parasit niciodata studiul si s-a format ca autodidact. A studiat de unul singur sanscrita, geopolitica si mai multe stiinte de frontiera.

A facut sase facultati in acelasi timp

In anul 2003, la varsta de 58 de ani, Ioan Hanganu se inscria la Facultatea de Drept de la Universitatea "Spiru Haret". El a obtinut licenta in Drept dupa patru ani de studiu, in 2007. Era insa doar inceputul carierei sale de student la "Spiru Haret".

"In anul II de facultate, pentru merite exceptionale, eu si inca o colega de-a mea am primit aprobarea de a face doi ani intr-unul singur". Incurajat de rezultatele pe care le-a obtinut, bacauanul s-a inscris concomitent la mai multe facultati. Astfel, in 2005 Ioan Hanganu devenise student la sase facultati, toate ale Universitatii Spiru Haret.

Din acel an, bacauanul a inceput studiile de jurnalism si stiintele comunicarii, de sociologie si psihologie, de management, istorie, afaceri internationale, pentru ca un an mai tarziu sa inceapa si Facultatea de Geografie.

Diplome de 200.000 de lei

Ioan Hanganu a investit in propria pregatire nu doar timp si efort intelectual, ci si bani. Costul total al studiilor de pana acum se ridica la 200.000 de lei, aici intrand plata anilor de studii, a licentelor, a cursurilor si cartilor. Pentru a face rost de acesti bani, sexagenarul a si vandut un imobil.

"Am facut aceste cheltuieli din economii personale, din salariu si din banii pe care i-am castigat din vanzarea unui imobil. Am investit in mine si nu-mi pare rau. Pentru un singur an de studii la toate cele 10 facultati pe care le-am urmat aveam de cumparat 600 de carti. Am dat in toti acesti ani 700 de examene".

In prezent, e tot student

In februarie 2009, dupa ce a sustinut si ultimele examene, bacauanul in varsta de 65 de ani a adunat in portofoliul sau 10 licente, la care se adauga un master in management, sustinut la Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi.

In prezent, bacauanul este student "la distanta" al Universitatii de Stiinte Agronomice "Ion Ionescu de la Brad" din Iasi, facultate pe care o va termina peste doi ani, si in anul I la engleza-germana, tot la "Spiru Haret".

Numai ca Universitatea de la care are cele 10 diplome se afla in centrul unui imens scandal. Dintre cele 31 de facultati ale universitatii, 26 sunt acreditate sau autorizate de institutiile responsabile, cu mentiunea ca avizele au fost obtinute, in majoritatea cazurilor, numai pentru programele de invatamant la zi, insa universitatea are si formele de invatamant la distanta si fara frecventa.

Universitatea "Spiru Haret" are 311.928 de studenti, ceea ce inseamna doua treimi din totalul studentilor din Romania. Pana in prezent, "Spiru Haret" are circa 96.000 de absolventi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#scandal Spiru Haret, #zece diplome Spiru, #student zece facultati , #invatamant